Ambasadorul Germaniei: Ar fi util dacă întreg Guvernul s-ar distanţa de defăimările la adresa minorităţii germane

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, a afirmat că ar fi util dacă întreg Guvernul s-ar distanţa public de defăimările la adresa minorităţii germane.

„Recentele afirmaţii defăimăitoare ale unor înalţi politicieni români la adresa minorităţii germane sunt total inacceptabile. Sunt foarte recunoscător că ministrul Afacerilor Externe a respins cu fermitate aceste defăimări (…) multe alte voci din sfera politică, din societatea civilă, dar şi multe voci individuale şi-au exprimat solidaritatea. Este motivul pentru care aş vrea să vă mulţumesc şi aceasta e expresia vie a solidarităţii europene. Nu vreau să vă ascund că ar fi util dacă şi întregul Guvern al României s-ar distanţa public necondiţionat de aceste defăimări, pentru că aceste defăimări au importanţă pentru toţi, nu doar pentru minoritatea germană, ne afectează pe toţi”, a declarat ambasadorul Germaniei, la dezbaterea „100 ani – România modernă şi rolul minorităţilor. Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar”.

El a afirmat că România modernă a parcurs cu succes un secol întreg plin de „provocări uriaşe şi catastrofe îngrozitoare” ca o ţară unită, plurietnică, pluriculturală, plurilingvistică şi plurireligioasă, unită în diversitate, de fapt ca „o mică Europă timpurie”. Meier-Klodt a adăugat că acest aspect merită să fie menţionat mai des, mai ales în contextul Centenarului.

Ambasadorul Germaniei a mai spus că minorităţile clădesc punţi între România şi ţările lor de origine.

Articole din aceeasi categorie