Album special pentru britanicii care vor să doarmă mai bine

Unul dintre cei mai cunoscuţi creatori britanici de muzică electronică va lansa în luna martie un album despre care oamenii de ştiinţă spun că are capacitatea de a îi ajuta pe oameni să beneficieze de un somn odihnitor pe timpul nopţii, informează PA.

Tom Middleton, DJ şi colaborator al trupei Aphex Twin, a devenit expert în ştiinţele somnului întrucât şi-a dorit să îi ajute pe britanici să adoarmă mai uşor. Muzicianul spune că a lucrat la acest album, intitulat “Sleep Better”, în ultimii şase ani.

Albumul, care trebuie ascultat cu o oră înainte ca utilizatorul să meargă la culcare, conţine o serie de secvenţe sonore concepute pentru a ajuta creierul să se deconecteze. Creatorul său afirmă că noul material discografic conţine tehnici pentru a reduce ritmul cardiac şi pe cel respirator, reducând în acelaşi timp şi presiunea arterială. Considerată “epidemia zilelor moderne”, lipsa somnului influenţează negativ economia Marii Britanii întrucât generează, potrivit estimărilor, cheltuieli de până la 36 de miliarde de lire sterline pe an.

Articole din aceeasi categorie