Acuzat de fraudă fiscală, va trebui să plătească 11,65 milioane de euro

James Rodriguez, fotbalistul columbian al lui Bayern Munchen, acuzat de fraudă fiscală în Spania, când juca la Real Madrid, va trebui să plătească 11,65 milioane de euro, a afirmat joi cotidianul El Mundo.
Cedat anul trecut de Real la Bayern, James trebuie să achite 6,35 milioane reprezentând impozitele pe drepturi de imagine, la care se adaugă o sancţiune şi dobânzi. Transferat de Real în 2014, de la AS Monaco, pentru 80 de milioane de euro, James a completat declaraţia fiscală ca nerezident, dar fiscul a considerat că el ar fi trebuit s-o completeze ca rezident.
Golgheterul Mondialului 2014 din Brazilia, când a punctat de şase ori, James ar fi încă un nume pe lunga listă a celebrităţilor fotbalului care au avut probleme cu fiscul spaniol.
Unele dintre aceste nume au ajuns la acorduri cu administraţia pentru a scăpa de urmărirea judiciară, cum s-a întâmplat cu portughezul Cristiano Ronaldo, vedeta lui Real Madrid, care a semnat de curând cu Juventus Torino. Acesta a acceptat o amendă de 18,8 milioane de euro şi o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Marele său rival de la FC Barcelona, argentinianul Lionel Messi, nu a evitat procesul şi a fost condamnat în 2016, pentru fraudă fiscală, la o amendă de 2 milioane de euro şi la o pedeapsă de 21 de luni de închisoare, comutată apoi într-o amendă suplimentară.

Articole din aceeasi categorie