A curs sînge în Gala MMA de la Cluj

• 30 de luptători, din care 21 de de români, 15 meciuri, din care unul de fete, KO-uri spectaculoase şi sînge au fost ingredientele principale ale Galei de Mixed Martial Arts (lupte în cuşcă), desfăşurată, luni seară, la Cluj. În confruntarea vedetă a evenimentului, uriaşul Alexandru Lungu l-a făcut KO pe polonezul Andrzej Kulik, în prima repriză.

foto2 Gala MMASala Polivalentă din Cluj-Napoca s-a dovedit, nou nou, neîncăpătoare, luni seară, la Gala MMA, aşa cum s-a întîmplat cu două zile mai devreme, la meciul de handbal feminin dintre naţionalele României şi Serbiei, din barajul de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Danemarca. Aproape 8000 de spectatori au asistat, sîmbăta trecută, la calificarea „tricolorelor” la mondialul din decembrie. Tot atîţia s-au înghesuit la evenimentul de aseară, care a adus în scenă 30 de luptători. Gala de la Cluj a programat 15 meciuri, cel mai aşteptat fiind cel al super-greului Alexandru Lungu, supranumit, datorită dimensiunilor sale (165 de kilograme), „Muntele Bihorului”. Acesta a încrucişat mănuşile cu o altă forţă a naturii, polonezul Andrzej Kulik, pe care reprezentantul nostru l-a dovedit prin knock-out. Cu o lovitură de dreapta năucitoare, Lungu l-a trimis pe polonez în lumea viselor după două minute de la startul meciului. Kulik a refuzat lupta şi n-a făcut altceva decît să alerge în cuşcă preţ de două minute. Conform programului iniţial, Sandu Lungu urma să se bată cu americanul Jeff Monson, dar acesta din urmă a trebuit să decline invitaţia, motivînd că medicii l-au sfătuit să nu lupte după KO-ul încasat într-o gală din Rusia. „Eu am luptat cu gripă, cu bicepsul rupt, cu meniscul rupt, dar nu m-am plîns şi n-am fugit de un meci. Numai gura e de americanii ăştia, care se laudă că ne bat, că ne sparg şi ne mănîncă de vii. Nu sînt chiar aşa de bărbaţi precum se dau. Eu n-am nici o vină că Monson n-a venit să se bată” a replicat Sandu Lungu. Monson este cel care l-a provocat pe Sandu Lungu la o luptă în cuşcă.

Revenind la gala de la Cluj, în acţiune au putut fi văzuţi şi patru luptători clujeni, respectiv Bogdan Nuţ, Ciprian Mariş, Dorin Stan şi George Peintinger. Ultimul are o poveste de viaţă interesantă, demnă de un scenariu de film hollywoodian. Peintinger, a cărui mamă este grecoaică, iar tatăl austriac, a activat cîţiva ani în armata austriacă, iar la Cluj s-a stabilit în 2011. Peintinger a luptat, în gala de aseară, cu ungurul Kami Kalman Kovacs, la categoria 77 de kilograme. Dealtfel, am putut asista la trei confruntări între luptătorii români şi cei unguri. În celelalte două s-au înfruntat Mihai Drăgan – Istvan Ruzsinszky şi Traian Rus – Zoltan Turay. În total, la Cluj au luptat 21 de sportivi români, doi polonezi, patru unguri, un israelian, un turc şi un moldovean cu nume mai mult decît exotic, Sergiu Barbăroşă. Gala de la Cluj a fost a şaptea de acest gen organizată în România, după cele de la Mamaia, Botoşani, Sibiu, Bucureşti, Braşov şi Craiova, care s-au desfăşurat cu casa închisă. Cu riscul de a fi „condamnat” de patriotism local, gala de la Cluj a fost de departe cea mai reuşită.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie