A câştigat premiul Hasselblad

Artistul vizual columbian Oscar Munoz a fost anunţat drept câştigătorul din acest an al premiului Hasselblad, oferit de Centrul cultural Hasselblad din Göteborg, Suedia, transmite DPA.

Oscar Munoz este “unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani din America Latină”, conform comunicatului celor cinci membri care au format juriul internaţional pentru acordarea acestui premiu. “Lucrările sale abordează teme precum timpul şi amintirile, subiecte centrale în fotografiile sale”, conform juriului care a mai notat şi faptul că instalaţiile vizuale propuse de Munoz îmbină fotografia cu elemente diverse, precum apa, cărbunele, desenul sau proiecţiile.

Născut în 1951, Munoz trăieşte şi creează în oraşul Santiago de Cali, unde a înfiinţat şi un centru cultural în 2005. Lucrările sale au fost expuse la muzee şi galerii de artă din America Latină, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Elveţia şi din SUA.

Artistul plastic columbian va intra în posesia premiului, ce constă într-o medalie de aur, o diplomă şi un cec în valoare de 1 milion de coroane suedeze (aproximativ 125.000 de dolari) la 8 octombrie. În ziua următoare va avea şi vernisajul unei expoziţii la Centrul Hasselblad din Göteborg.

Articole din aceeasi categorie