A 52-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice, la MNIT

Peste 150 de specialiști în domeniul patrimoniului arheologic din întreaga țară, dar și parteneri ai acestora din afara României participă, în perioada 15 – 17 noiembrie, la Cluj-Napoca, la cea de-a 52-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice.

Evenimentul, găzduit de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, reprezintă „unul dintre cele mai importante momente pentru prezentarea rezultatelor imediate ale cercetărilor arheologice efectuate în anii 2017 și 2018” – după cum declară managerul MNIT, Felix Marcu.

Comunicările științifice se vor derula în cadrul a patru mari secțiuni: Preistorie, Epoca Fierului, Antichitate Clasică și Perioada Medievală, iar în paralel vor avea loc și lucrările în plen ale Comisiei Naționale de Arheologie. De asemeni, vor fi organizate, vineri, 16 noiembrie, și două mese rotunde în cadrul cărora vor fi dezbătute problemele cu care se confruntă arheologia românească. Tot vineri va fi vernisată expoziția Bogdan Novac (student, anul II, Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) – „Crochiuri arheologice. Siliștea și Bologa, 2018”.

În cadrul aceluiași eveniment va fi lansat volumul „Cronica Cercetărilor Arheologice din România. Campania 2017”, editat de Institutul Național al Patrimoniului și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie