50.000 de persoane înregistrate online în primele 6 zile pentru slujba papei Francisc la Şumuleu Ciuc

Un număr de 50.000 de persoane s-au înregistrat online, în primele şase zile, pentru a participa la liturghia susţinută de papa Francisc la Şumuleu-Ciuc, în data de 1 iunie, a declarat pentru AGERPRES reprezentanta Comisiei de organizare a vizitei Sanctităţii Sale, dr. Bodó Márta.

Înscrierile online au început în data de 1 martie, pe site-ul pontifex.ro şi se vor încheia pe 31 martie, cu posibilitate de prelungire. În primele două zile de la lansarea site-ului s-au înscris 35.000 de persoane, organizatorii susţinând că acest demers reprezintă un succes. Dr. Bodó Márta a subliniat că între cei 50.000 înscrişi online până joi seara se numără şi 300 de grupuri, cel mai numeros fiind cel de la Parohia din Miercurea Ciuc.

De altfel, organizatorii încurajează înscrierea pelerinilor în grupuri, caz în care se înregistrează doar conducătorul grupului, cu menţionarea numărului de persoane, tot el fiind cel care va primi online tichete de acces.

Dr. Bodó Márta a mai spus că „din punct de vedere organizatoric vor fi favorizate grupurile, pentru că sunt organizate deja, transportul se va face mai uşor, sunt mai uşor de amplasat în sectoare”.

Organizatorii au punctat faptul că participarea la liturghia susţinută de Sfântul Părinte va fi gratuită şi nu se îngrădeşte participarea celor care nu se înregistrează online, dar în acest caz nu se va putea intra în aşa-numita „arie protejată”, în care vizibilitatea va fi mai bună.

Deocamdată, nu există date despre ţările din care provin cei care s-au înscris în primele zile de la lansarea înregistrării online, dr. Bodó Márta precizând că s-au interesat multe persoane din străinătate despre detalii legate de o eventuală participare la evenimentul de la Miercurea Ciuc.

Reprezentanţii comisiei de organizare au subliniat, recent, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc, că fiecare grup poate să aducă un steag al bisericii sau al localităţii din care face parte, dar şi steagul Vaticanului sau alte steaguri care în mod tradiţional erau aduse şi la hramul de Rusalii. Totodată, s-a făcut apel să nu se rostească mesaje politice şi să nu se aducă simboluri care sunt străine de natura ceremoniei bisericii.

Între 31 mai şi 2 iunie, papa Francisc va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc.

Articole din aceeasi categorie