21 de jucători au fost prezenţi la reunirea CFR-ului

CFR Cluj, locul trei la finalul stagiunii trecute în Liga 1, şi-a reluat, luni, pregătirile în vederea noului sezon. La primul antrenament de după vacanţă, desfăşurat la Baza Sportivă „Transilvania” şi condus de Dan Matei (antrenor principal) şi Francisc Dican (antrenor secund) au participat 21 jucători, inclusiv cele cinci noutăţi ale verii: portarul Traian Marc, fundaşul Lucian Goian, mijlocaşul Neluţ Roşu (revenit în Gruia după împrumutul la FC Botoşani) şi cei doi portughezi transferaţi de la Penafiel, Vitor Bruno şi Dani Coelho, care activează de asemenea în linia mediană. Vă reamintim că Traian Marc şi Lucian Goian au venit liberi de contract. Marc a fost dat afară de Dinamo Bucureşti, iar Goian nu şi-a mai prelungit angajamentul cu FC Braşov, echipă care se confruntă cu serioase probleme fianciare. De la reunire au lipsit Mario Camora, Sulley Muniru, Jazvic, Tiago Lopes, Păun şi Vereş Szilard. Ultimii doi sînt prezenţi la acţiunile naţionalei de tineret a României, iar ceilalţi sînt aşteptaţi să se alăture lotului în cursul acestei săptămîni. În privinţa lui Sulley Muniru, CFR a bătut palma cu Steaua pentru trecerea mijlocaşului de 22 de ani în Ghencea. În legătură cu Mario Camora, Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, a declarat că jucătorul îşi doreşte să continue la Cluj.

De asemenea, francezul Gregory Tade nu şi-a găsit încă echipă şi este aşteptat şi el la Cluj. Totuşi, sînt şanse mici ca atacantul din Hexagon, golgeterul României în sezonul recent încheiat, să continue în Gruia. Feroviarii speră să obţină pe el aproximativ un milion de euro. Din ţară, doar Steaua Bucureşti are resurse la această oră pentru a-şi permite un fotbalist de talia lui Tade. „Roş-albaştri” s-au arătat la un moment dat interesaţi de atacantul CFR-ului, însă suma cerută de clujeni l-a descurajat pe Gigi Becali. CFR Cluj s-a despărţit în această vară de mijlocaşul Ciprian Deac, care a plecat liber de contract în Kazahstan, la FC Aktobe, dar şi de Ferebory Dore, Carp şi georgianul Chanturia. Să mai adăugăm că la reunirea CFR-ului au fost prezenţi şi cinci juniori, care s-au mai antrenat cu prima echipă.

Jucătorii prezenţi la reunire

Mincă, Vîtcă, Marc, Began – portari; Jakolis, Ionuţ Larie, Lucian Goian, Ene, Tînc – fundaşi; Davide Petrucci, Dani Coelho, Vitor Bruno, Neluţ Roşu (mijlocaşi); Sergiu Negruţ, Bruno Guima, Carter (atacanţi). Cei cinci juniori sînt Pintea, Ţîrlea, Cubleşan, Kereki şi Răzvan Pop.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie