A 51-a zi de proteste, la Cluj: „Ungureanu, nu uita/ Nici Moldova nu te vrea!”

Protestatarii clujeni au cerut şi sîmbătă demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Între 30 şi 40 de manifestanţi au repetat, în Piaţa Unirii şi mai apoi pe străzile din centrul oraşului, lozinci care se aud la Cluj, şi de altfel, în toată ţara, deja de 51 de zile.

„Demisia! Demisia”; „Jos Băsescu!”; „Băsescu după Boc/ Demisia pe loc”; „Iarna nu-i ca vara/ Nu te mai vrea ţara!”; „Băsescu în celulă/ Udrea pe centură”; „La puşcărie, Băsescu,/ La puşcărie!”; „Băsescule, nu rezişti/ Nici cu  mii de securişti!”; Haideţi cu noi,/ Băsescu la gunoi!”; Băsescu Traian/ Primul huligan”; „Nu vă fie frică,/ Şi Băsescu pică!” – au scandat, şi sîmbătă, manifestanţii.

Aceştia au reluat şi vechile lozinci la adresa premierului şi Guvernului Ungureanu: „Jos Guvernul SIE/ Făcut la beţie!”; „Jos guvernul securist/ Făcut de un utecist!”; „Ungureanu e ateu/ Şi-o să-l bată Dumnezeu”. „Ungureanu, nu uita,/ Nici Moldova nu te vrea!” – au mai scandat manifestanţii.

Ca de obicei, nu a fost uitat fostul premier Emil Boc, protestatarii amintindu-i că „nu e bun primar de Cluj” şi trimiţîndu-l, din nou, „la Răchiţele,/ La-mpletit nuiele”. La fel, au fost reluate lozincile la adresa PDL, UDMR şi FMI.

Manifestanţii clujeni au reluat şi sîmbătă mesajele de susţinere pentru „Antene” şi împotriva CNA.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie