15.000 de puieți de pin plantați la Iclod

O pădure de pin silvestru a răsărit la Iclod, în decembrie 2021, cu sprijinul inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat, „Plantăm fapte bune în România”.  15.000 de puieți au fost plantați pe o suprafață de 3 hectare, noua plantație urmând a fi monitorizată și îngrijită până la stadiul de masiv.

Echipa „Plantăm fapte bune în România” spune că a ajuns la Iclod datorită tinerilor din comună, care au văzut un anunț  în care inițiativa căuta primării interesate de astfel de acțiuni în județul Cluj și au dorit ca Iclod să  răspundă pozitiv. Tinerii au obținut acordul primăriei locale dar, din păcate, plantarea s-a desfășurat fără voluntari, din cauza reglementărilor în vigoare pe timp de pandemie. Potrivit celor declarate de Alina Chiriac, voluntar coordonator județean Cluj „Plantăm fapte bune în  România”, locul voluntarilor a fost luat anul acesta de muncitorii unei firme de împăduriri.

Partenerii naționali ai inițiativei sunt: OMV Petrom, Unilever, Bergenbier, JYSK și Dedeman. Alături  de ei, se implică financiar: FAN Courier, Nuclearelectrica, Rehau, Rompetrol și SIXT. Partenerii locali: FreeNow, Fortech, MassMutual România, Marionnaud Paris, Nivea și Yardi. Partener instituțional: Primăria Iclod.

Din 2011 și până în prezent, 44.400 voluntari au plantat și îngrijit 1.850.000 de puieți forestieri, care ocupă 470 de hectare  de terenuri publice neproductive din 33 de județe ale țării. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa  Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat cincisprezece distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociația EcoAssist din București.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut