„O şansă la educaţie pentru copiii din Tranişu”

La ediţia din acest an a competiţiei Swimathon – eveniment organizat anual de Fundaţia Comunitară Cluj – asociaţia Habitat for Humanity Cluj va fi reprezentată de echipa „Constructori pentru educaţie”, care şi-a propus să strîngă suma de 8.000 de lei, necesară renovării unei şcoli din comuna Tranişu, judeţul Cluj, în cadrul proiectului „O şansă la educaţie pentru copiii din Tranişu”. Proiectul va fi implementat apoi de Fundaţia Burcash şi asociaţia CERT.

Echipa “Constructori pentru educaţie”, formată din Andrei, Monica şi Bogdan, va înota în acest an la Swimathon „pentru ca opt copii să înceapă şcoala într-un spaţiu sigur şi decent, pentru a avea experienţe pline de bucurie, care vor înlocui amintirile vechi cu amintiri frumoase din timpul grădiniţei şi şcolii”.

„În comuna Tranişu, cei opt copii învată în condiţii de neimaginat. În loc să se bucure de copilărie, grija lor principală este cum să nu fie plouaţi în timpul orelor, evitînd gaura din tavan, cum să se ferească de gropile din pardoseală sau cîte bluze să îşi ia pe ei într-o dimineaţă de iarnă cînd pleacă la şcoală” – spun reprezentanţii asociaţiei clujene.

Potrivit acestora, grădiniţa şi şcoala din Tranişu se află „în incinta unei clădiri care odinioară a fost şcoală”. „Spaţiul destinat educaţiei nu a fost renovat de cel puţin 22 de ani, iar copiii nu au acces la o baie”.

Spaţiile care vor fi renovate şi amanejate sînt cele două clase şi un hol, care au o suprafaţă de 45 mp. Copii din Tranişu vor beneficia de un spaţiu modern, utilat, care asigură condiţiile necesare pentru a beneficia de o educaţie corespunzătoare – precizează reprezentanţii Habitat for Humanity Cluj.

Pentru a strînge fondurile necesare renovării şcolii, Habitat for Humanity Cluj apelează la spijinul clujenilor, care sînt invitaţi să susţină la Swimathon echipa „Constructori pentru educaţie” cu o sumă fixă sau cu o sumă pe care fiecare poate să o decidă, în funcţie de numărul de lungimi înotate.

Cauza poate fi susţinută şi prin luarea unui angajament de plată, pe platforma online a evenimentului Swimathon. Plata efectivă se poate face fie online, fie prin transfer bancar, în cadrul evenimentului sau după eveniment, pînă la sfîrşitul lunii iulie.

Cei care doresc, pot susţine echipa Habitat for Humanity Cluj şi prin prezenţa lor, în ziua evenimentului, în 7 iulie a.c., la Complexul de Nataţie Universitas, de la ora 14:30, pe culoarul 2. Aceştia sînt invitaţi să poarte un tricou roşu – culoarea distinctivă a susţinătorilor echipei “Constructori pentru educaţie”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie