Zonele verzi din Gherla au ajuns pe mâna grădinarilor

Zilele trecute, pe raza municipiului Gherla am constatat o mare aglomeraţie. Încă de la primele ore ale dimineţii, cele 13 angajate ale serelor din cadrul SC ADP SA (fosta RADP) lucrau la reamenajarea spaţiilor verzi din Piaţa Libertăţii.

Pe lângă obişnuitele panseluţe, în faţa Catedralei Armeneşti din centru au apărut trandafirii. La fel, pe străzile principale ale oraşului au fost aranjate şi reîmprospătate zonele verzi de pe marginea drumului. Nu a fost uitat nici frumosul parc, unde au fost curăţate şi modernizate aleile, iar lacul de agrement este pus la dispoziţia cetăţenilor care doresc să se plimbe cu bărcile şi hidrobicicletele din dotare. Au fost reparate şi revopsite dotările din părculeţul copiilor, din vecinătatea stadionului, iar aparatele fitness în aer liber se pot folosi în condiţii bune.

Astfel de lucrări au fost efectuate şi în părculeţul de pe strada Clujului. Prin grija Primăriei şi a Poliţiei  Rutiere au fost revopsite toate trecerile de pietoni, o acţiune de sezon ce se realizează la începutul fiecărei veri. De asemenea, au fost reînnoite marcajele şi indicatorii de circulaţie de pe raza oraşului. Toate locurile de parcare sunt marcate, iar în cele trei cartiere de locuinţe ale urbei s-a făcut ordine în privinţa spaţiilor rezervate posesorilor de maşini. A şi fost necesară această măsură, fiindcă mulţi locatari ai blocurilor nu au respectat ordinea în privinţa marcării locurilor rezervate. Pe multe străzi (de exemplu, Avram Iancu, Dragoş Vodă sau Parcului) au fost executate lucrări de plombări ale gropilor de pe carosabil. Acţiunea va fi  continuată în perioada următoare.

Având în vedere remenajarea spaţiilor verzi, în fiecare dimineaţa maşina de stropit a SC ADP SA  trece pe toate străzile şi asigură apa necesară irigării acestor suprafeţe. Dacă revine canicula, este udat şi carosabilul, aşa cum s-a procedat şi verile trecute.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie