Ziua Recoltei la Gherla

Vineri, 6 octombrie, în municipiul Gherla toate drumurile duc spre piaţa agroalimentară din vecinătatea Gării CFR, unde începând cu ora 10:00 va avea loc Ziua Recoltei, tradiţionala sărbătoare anuală a roadelor toamnei, a belşugului.

Este o bună ocazie pentru gospodinele din localitate (dar, nu numai pentru ele!) să-şi umple cămările iernii, dar şi pentru a asigura fructe şi legume proaspete de sezon. Organizată de Primăria Municipiului Gherla, Consiliul Local şi Piaţa Agroalimentară,  Ziua Recoltei este, totodată, un bun prilej pentru gherleni şi pentru toţi cei care vor onora această sărbătoare a roadelor să se delecteze în compania muzicii şi dansului. Cu această ocazie vor urca pe scenă cele mai bune formaţii muzicale din oraş. Este vorba de fanfara municipală condusă de Vasile Chiş, „Lăutarii Ardeleni”, dirijat de Siminic Bob, taraful şi soliştii Ansamblului „Ardealul” ai Casei Municipale de Cultură Gherla, coordonați de Emil Mihaiu, şi majoretele trupei „MCM  Girls” aparţinând Casei Municipale de Cultură, conduse de Alexandra Bora.

Vor fi prezenţi, alături de producătorii gherleni, renumiţii legumicultori de pe Valea Someşului Mic, dintre care se remarcă deja bine cunoscuţii fermieri  din comunele Jucu și Mintiu Gherlii. Ca de obicei, de pe mese nu vor lipsi tradiţionalul must şi produsele apicole. Cele mai frumoase produse vor fi premiate de organizatori.

SZ.Cs.  

Articole din aceeasi categorie