Ziua Pompierilor la Cluj. Înaintări în grad şi expoziţie cu mijloace de intervenţie

Cu ocazia Zilei Pompierilor, care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘’Avram Iancu’’ din Cluj-Napoca a ţinut să pregătească pentru clujeni o expoziţie de tehnică luptă şi mijloace de intervenţie din dotare, exerciţii şi aplicaţii demonstrative.
Astfel, cei care au trecut ieri prin Parcul Central au putut admira mijloacele cu care pompierii clujeni intervin pentru salvarea vieţilor şi a bunurilor materiale. Autoutilitare cu spumă pentru stins incendii, maşini de descarcerare, bărci de salvare, pompe şi macarale au fost câteva dintre mijloacele de intervenţie a pompierilor clujeni care au stârnit curiozitatea trecătorilor. Cei mai încântaţi au fost copiii, care au avut posibilitatea de a se familiariza cu activitatea salvatorilor de la ISU Cluj în cadrul acţiunii ‘’pompier pentru o zi’’.
Astfel, copiii au avut ocazia să folosească echipamente din dotarea ISU Cluj şi să observe aspecte din activitatea profesională a pompierilor clujeni. Tinerii s-au arătat extrem de încântaţi de cele văzute, iar mulţi dintre ei au spus că iau în calcul să urmeze carieră de pompier.
Tot în contextul Zilei Pompierilor, la sediul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă ‘’Avram Iancu’’ a avut loc un ceremonial militar de avansare în grad a mai multor angajaţi.
În fiecare an, în 13 septembrie, pompierii militari îşi sărbătoresc eroii din Dealu Spirii care şi-au sacrificat viaţa în Revoluţia de la 1848.
C.P.

Articole din aceeasi categorie