Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, marcată de mai mulţi producători locali

Vânzătoarele mai multor magazine din Cluj-Napoca, în special cele care oferă şi produse tradiţionale, au fost marţi îmbrăcate în costume populare pentru a marca Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, sărbătorită în acest an pentru prima dată.
Tot pentru această ocazie, unii comercianţi şi-au împodobit vitrinele cu panglici tricolore, precum şi cu produse specifice toamnei.
„Ziua de 10 octombrie este dedicată Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti, stabilită prin lege la nivel naţional, iar marţi este prima oară când se sărbătoreşte. Am discutat cu mai mulţi agenţi economici care doresc să se implice în marcarea acestei zile, astfel că în multe magazine unde se vând produse agroalimentare animale sau nonanimale, vânzătoarele sunt îmbrăcate în costume populare, în celebra ie. (…) În această zi, vor avea loc şi vizite la unităţi de producţie şi comercializare din judeţ, cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, cum ar fi Direcţia Agricolă Cluj”, a spus directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, Ioan Oleleu.
Oleleu, îmbrăcat şi el în costum popular, a făcut un tur al magazinelor care participă la eveniment, însoţit de reprezentanţii mai multor instituţii.
Şeful DSVSA Cluj a vorbit, totodată, despre importanţa acţiunilor de promovare a produsele agroalimentare româneşti şi despre necesitatea unei „unităţi la nivelul agenţilor economici” pentru ca acest lucru să se realizeze.
„În anii următori, tot ceea ce înseamnă produse naţionale vor fi sărbătorite, iar acel spirit naţionalist, care trebuie să existe şi ne face să fim mândri de produsele noastre, va fi cheia succesului pe viitor”, a spus Ioan Oleleu.
Pe parcursul zilei de marţi, în magazinele din Cluj-Napoca în care se comercializează produse agroalimentare româneşti vor avea loc acţiuni de promovare a produselor naţionale, cu scopul cultivării printre consumatori a unui spirit de susţinere a economiei locale, conform organizatorilor. Acţiunile includ degustări şi oferte promoţionale.

Articole din aceeasi categorie