Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică, marcată la USAMV

Ziua Internațională pentru Diversitate Biologică, 22 mai, este marcată și anul acesta de Cercul de BioArtă al USAMV și UAD Cluj-Napoca printr-un workshop exploratoriu, însoțit de o expoziție multisenzorială și interactivă, organizate, între orele 9:00 – 19:00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din incinta USAMV.

Potrivit organizatorilor, „va fi o întâlnire informală a științelor horticole și a artelor, cu dezbateri libere și neconvenționale, un magazin al cercetării, explorării și informării științifice”. Reuniunea „va reprezenta și un dialog despre ce înseamnă cercetarea în artă și în știință, despre posibilitatea documentării științifice prin studiul operelor de artă, despre rolul artelor în cercetarea științifică horticolă, artă botanică, sunetul naturii, peisaj și urbanism și, nu în ultimul rând, despre o nouă metodă didactică propusă de Cercul de BioArtă Cluj-Napoca”.

În cadrul manifestării se vor putea vedea terarii, instalații, kusamono și fotografii și se vor oferi informații despre inginerie, arta plastică și fun-science.

Organizatori: Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate și Conservare, Facultatea de Horticultură – USAMV și Departamentul de Ceramică, sticlă și metal  – UAD. Coordonatori: prof. univ. dr. Corina Cătană (USAMV) și conf. univ. dr. Marius Silviu Georgescu (UAD).

M. T.

Articole din aceeasi categorie