Ziua Internațională a Vocii: Atelier de voce, dicție și oratorie, în aer liber

Un atelier de voce, dicție și oratorie va avea loc, în premieră, în centrul municipiului Cluj-Napoca, în 16 aprilie, de Ziua Internațională a Vocii.

Atelierul va fi susținut de Andrei Țigănaș, „sculptor de voci” și om de comunicare. Toți cei care doresc să facă diferența între „Ce ai zis?” și „Am înțeles perfect ce spui!”, sunt așteptați marți, de la ora 18:30, pe Bulevardul Eroilor, în zona statuii Lupa Capitolina. Atelierul, care va dura două ore, va cuprinde exerciții practice de îmbunătățire a vocii și a dicției – vocalize, jocuri de înălțimi, exerciții de dicție cu creioane în gură ș.a. Atelierul se adresează atât persoanelor care doresc să-și îmbunătățească vocea și dicția pentru că se pregătesc de examene ori de susținerea licenței, cât și acelora care doresc să fie mai convingătoare la locul de muncă, în vânzări sau în discuții informale.

„Vorbim aceeași limbă, dar uneori nu ne facem înțeleși. Mesajul nostru ajunge, de multe ori, distorsionat la interlocutor. Alteori, cel din fața noastră ne ghicește din primele secunde că venim din altă zonă a țării din cauza accentului care ne trădează. La atelier vom lucra la cele mai comune cinci pârghii care ne ajută să transmitem încredere și simpatie atunci când comunicăm 1 la 1 sau în public”, spune Andrei Țigănaș, inițiatorul atelierului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie