Ziua Fascinaţiei Plantelor, la USAMV Cluj-Napoca

În cadrul “Zilei Fascinaţiei Plantelor” – eveniment internațional aflat la a V-a ediție, USAMV Cluj-Napoca va găzdui, în 17 mai, o serie de prezentări tematice privind lumea plantelor.

Ziua Fascinației Plantelor se desfășoară sub egida Organizației Europene de Știința Plantelor (EPSO), al cărei coordonator național este USAMV Cluj-Napoca. Între prezentările care vor avea loc de la ora 12:00, la Bibliotecă (Amfiteatrul Roșu și spațiul expozițional), se numără: ”Cocktail, esențe și bijuterii florale”, „Fascinația lavandei” sau ”Grădina Penelopei”. De asemenei, va fi vernisată o expoziție de fotografie – „Fascinația naturii Transilvane” și vor fi organizate workshop-uri pe teme de interes: „Terapia florală Bach”; „Plantele în folclorul românesc”; „Comunicarea om – plantă”.

În paralel, sunt programate evenimente și la Universitatea Babeş-Bolyai (Facultatea de Biologie, Grădina Botanică).

EPSO este o organizație academică independentă care reunește mai mult de 200 de institute de cercetări, departamente și universități din 31 de țări din Europa și din afara ei. Scopul organizării acestui eveniment este „de a stimula interesul concetăţenilor cu privire la lumea fascinantă a plantelor, sublinind importanța științei plantelor pentru agricultură, pentru producerea durabilă a alimentelor, a energiei, pentru horticultură, silvicultură, precum şi în obţinerea de produse nealimentare sau farmaceutice, cât mai aproape de valorile naturii”. Rolul plantelor în conservarea mediului va constitui, de asemenea, un mesaj cheie – precizează organizatorii.

M. T.

Articole din aceeasi categorie