Ziua Eroilor va fi marcată în mai multe localităţi clujene

Cu prilejul Zilei Eroilor, în municipiul Cluj-Napoca, precum şi în alte localităţi din judeţul Cluj se vor desfăşura, mâine, ceremoniale militare şi religioase în memoria celor care au căzut la datorie în războaie purtate de poporul român şi în misiuni internaţionale, ori s-au jertfit în Decembrie ’89.

Prefectura Cluj, în colaborare cu Divizia 4 Infanterie „Gemina”, autorităţile administraţiei locale, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război- filiala Cluj, Asociaţia “Cultul Eroilor” vor organiza slujbe de pomenire şi depuneri de coroane de flori la mormintele şi monumentele eroilor. La Cluj-Napoca se vor depune jerbe, la ora 12, în Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste, la Troiţa de pe Feleacu şi la Monumentul Aviatorului Erou „plt. adj. Traian Dîrjan” din cartierul Someşeni. Ca în fiecare an, la Cimitirul Eroilor de la Mănăstirea” Muntele Rece” se va desfăşura, începând cu ora 12, o slujbă de pomenire şi se vor depune coroane de flori.

În municipiul Turda, „Ziua Înălţării Domnului şi a Eroilor Neamului” va fi marcată printr-un ceremonial programat să aibă loc începând cu ora 12 la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe. În cadrul evenimentului va fi oficiat serviciul religios, vor fi susţinute alocuţiuni, depuneri de coroane iar la final va avea loc defilarea Gărzii de onoare.

„Ziua Eroilor” a fost proclamată ca sărbătoare naţională a poporului român prin Legea nr. 379, din 2003. Manifestările prilejuite de acest eveniment sunt programate, în tradiţie creştină, de Ziua Înălţării Domnului.

De Ziua Eroilor la ora 12.00 în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere.

Cosmin PURIŞ

Articole din aceeasi categorie