Ziua celor care „ne întârzie Apocalipsa”

Reprezentanți ai autorităților publice locale, numeroși invitați, pompieri, rezerviști, membri ai familiilor acestora au participat vineri dimineața, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, la ceremonia ocazionată de aniversarea Zilei Pompierilor, respectiv de împlinirea a 171 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.

Evenimentul a început cu Intonarea Imnului Național, urmată de slujba de Te Deum, respectiv de alocuțiunile oficialităților.

„Suntem în fiecare an pe baricade, suntem în fiecare an vizibili atât pe teren, cât și în mass-media. Le mulțumesc colegilor și subordonaților mei pentru felul cum știu să-și facă meseria în fiecare zi, pentru abnegația și dăruirea de care dau dovadă pentru a-i ajuta pe cei care sunt în pericol” – a spus inspectorul șef al ISU Cluj, general de brigadă Ion Moldovan.

Prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, a adresat mulțumiri pompierilor ”nu doar pentru ceea ce au făcut înaintașii, acum 171 ani”, ci pentru ceea ce fac ei acum, în fiecare zi. „Sunteți cea mai iubită și mai respectată armă, de către cetățeni, iar asta înseamnă că faceți lucrurile foarte bine. Vă mulțumim pentru că existați, vă mulțumim pentru că ne salvați în fiecare zi, chiar cu prețul vieții dvs” – a spus prefectul.

„Sărbătorim 171 de ani de la o bătălie, o bătălie în care oameni au murit și oameni au fost omorâți. Arma dvs specifică nu este nici pentru a omorî., nici pentru a fi omorât, ci este de a salva. Dvs ne salvați atunci când este foc, ne salvați când este apă mare, ne salvați atunci când Dumnezeu își arată puterea și ne atenționează că probabil am făcut ceva rău. Dvs sunteți cei care împingeți Apocalipsa mai târziu. Apocalipsa este pentru fiecare om ziua în care a murit, s-a terminat pentru el această viață pe care o cunoaștem. Dvs nu-i dați voie să se întâmple. Dvs faceți fericite familiile care au fost salvate și ale căror bunuri au fost salvate. Pentru asta, societatea civilă, oamenii de rând și, evident, noi, politicienii, care suntem vremelnic în anumite funcții, vă datorăm stimă, respect și onoare. Vă mulțumim că existați” – a spus vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan.

Ultimul dintre vorbitori, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis pompierilor mulțumirile sale și ale clujenilor pentru eforturile pe care le fac în fiecare zi pentru ca viața locuitorilor municipiului și județului să fie în siguranță. De asemeni, a dat asigurări de continuare a susținerii activității ISU Cluj de către Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul s-a încheiat cu ceremonialul militar de avansare în grad înainte de termen a unor ofițeri și subofițeri din ISU Cluj.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie