Zilele Municipiului Gherla au debutat cu o serbare câmpenească

Edilii municipiului Gherla au dorit, în acest an, să fie mai generoşi cu locuitorii  urbei de pe Someş şi, în premieră, la începutul manifestărilor cultural-artistice, au organizat, în colaborare cu comunitatea maghiarilor din localitate, duminică, 4 iunie, în pădurea “Brădet”, un maial, adică o zi plină de distracţie, muzică, dansuri şi jocuri pentreu copii, pentru care merită sincere felicitări.

Totodată, Maxim şi Vescan par a fi numele cu care Primăria Municipiului Gherla vrea să rupă gura târgului cu ocazia Zilelor Oraşului 2017, mai bogate şi mai variate în evenimente faţă de ediţiile precedente.

Programul dedicat sărbătorii oraşului din 2017 se întinde pe o săptămână şi cuprinde, la fel ca şi în ceilalţi ani, spectacole artistice, concerte de muzică cultă, expoziţii şi alte evenimente culturale.

Miercuri, 7 iunie, sunt programate concerte pop, rock şi folk pe scena din curtea Muzeului de Istorie, dar şi Porţile Deschise la Catedrala Armenească şi Sinagogă. Trupele Sirius şi Incognito vor susţine concerte joi, 8 iunie. Alături de ei, vor mai evolua artiştii amatory din localitate.

Vineri este ziua dedicată muzicii populare, iar pe scena amenajată pe stadionul din parcul mare sunt aşteptaţi să urce, printre alţii, Georgiana Lobonţ, Roxana Suciu, Ioan Dordoi, Felix Gălan, Angela Rusu, mesagerii folclorului someşan. Tot vineri, dar în centrul oraşului, se vor „produce” DJ locali, Albin Kaczka fiind unul dintre aceştia. În aceeaşi seară are loc, în premieră la Gherla, un show de lumini inteligente.

Vescan şi trupa Maxim sunt capetele de afiş propuse pentru ziua de sâmbătă. Aceştia ar urma să concerteze pe stadion. Tot sâmbătă, dar în centru, vor evolua ansambluri folclorice locale şi cele două formaţii de majorete ale oraşului.

Pentru ultima zi, adică duminică, sunt anunţate concerte cu Liviu Teodorescu şi Mihai Mărgineanu pe stadion, iar la Catedrala armenească din centru va avea loc tradiţionalul concert de muzică clasică, în prim plan figurând apreciata formaţie de muzică medievală „Flauto Dolce”, condusă de Majó Zoltán.

Fanfara municipală, dirijată de Vasile Chiş, va cânta în parcul oraşului pe parcursul sărbătorii, iar Primăria îi invită pe toţi gherlenii, şi nu doar pe ei, duminică seara, la un splendid spectacol de artificii. O încheiere cât se poate de frumoasă a manifestărilor organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Gherla.

SZEKELY Csaba

Articole din aceeasi categorie