„Zilele Clujului”, amânate

Zilele municipiului Cluj-Napoca, eveniment care se  desfăşoară începând cu anul 2010 în a doua parte a lunii mai, va fi organizat în acest an în a doua parte a lunii septembrie. Reprezentanţii municipalităţii au luat această decizie pentru a da posibilitatea organizării în bune condiţii a alegerilor europarlamentare din luna mai.

“Având în vedere faptul că în luna mai urmează să se organizeze alegerile pentru Parlamentul European, propunem ca Zilele Clujului 2019 să se desfăşoare între 27 şi 30 septembrie, făcând excepţie la perioada aprobată prin HCL 431 din 2010. Propunerea vine tocmai pentru a putea oferi cadrul legal de organizare a alegerilor ce urmează să se desfăşoare în 26 mai, pentru ediţia din acest an a Zilelor Clujului”  potrivit proiectului de hotărâre.

Pentru acest eveniment, municipalitatea a propus alocarea sumei de 950.000 de lei de la bugetul local,  aceasta urmând să fie aprobată în şedinţa de azi a deliberativului local. Primăria mai arată că în cadrul ediţiei din acest an a “Zilelor Clujului”se doreşte marcarea unor momente importante pentru oraş, printre care 100 de ani de Universitate Românească la Cluj, 100 de ani de învăţământ medical în limba română la Cluj şi 100 de ani de învăţământ agricol în limba română la Cluj. Totodată, se va sărbători Centenarul Teatrului Naţional Cluj-Napoca şi al Operei Române Cluj-Napoca.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie