Zeci de mii de pelerini, prezenţi pe Câmpia Libertăţii din Blaj, în aşteptarea Suveranului Pontif

Zeci de mii de pelerini,  din toată ţara, au venit duminică, încă de la primele ore ale dimineţii, pe Câmpia Libertăţii, în aşteptarea Papei Francisc, informează AGERPRES.

După o călătorie care a durat, pentru unii, toată noaptea, pelerinii au participat la rugăciunea de dimineaţă şi s-au rugat împreună cu preoţii care însoţesc majoritatea grupurilor de credincioşi.

Oamenii au ascultat mai multe pricesne, interpretate de Sava Negrean Brudaşcu. rugăciuni şi alte pricesne şi cântece religioase interpretate de Veta Biriş şi Paula Seling.

Au venit la Blaj credincioşi din Bucureşti, Maramureş, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Cluj, Sibiu, Hunedoara şi alte judeţe ale ţării, unii dintre ei plecaţi de acasă încă de sâmbătă seara, cu trenul, autocare, microbuze şi maşini personale.

Papa a plecat de la Sibiu spre Blaj cu maşina, nu cu elicopterul, cum a fost programat iniţial. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctităţii Sale s-a modificat, fiind ales planul de rezervă pe cale rutieră.

La sosirea în Blaj, Papa Francisc a urcat în papamobil, fiind aclamat de localnici şi pelerini. Suveranul Pontif a salutat credincioşii, timp în care Corala Catolica de la Biserica Greco-Catolică Sf. Petru din Braşov interpreta „Cântec pentru episcopii martiri”. La evenimentele publice de la Blaj şi pe traseele de deplasare se află 100.000 de oameni.

La Blaj este prezent şi preşedintele Klaus Iohannis împreună cu soţia sa, Carmen, care este greco-catolică. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă asistă la ceremonia religioasă, însoţită de alţi membri ai guvernului. În primul rând se află şi rude ale celor şapte episcopi martiri care vor fi beatificaţi de către Papa Francisc.

Articole din aceeasi categorie