Zbor charter Cluj-Napoca – Antalya

Luni, Aeroportul Internaţional Cluj a anunţat lansarea, din 2 iunie, a zborului săptămînal direct charter Cluj-Napoca – Antalya, oprat de compania aeriană Atlas Global, în parteneriat cu Prestige Tours International.

Zborurile vor fi efectuate cu aeronave Airbus A321, cu o capacitate de 216 locuri, şi vor fi efectuate, în perioada 2 iunie – 22 serptembrie, în fiecare sâmbătă. Pachetele turistice sunt disponibile în toate agențiile de turism partenere ale companiei Prestige Tours Internațional, iar preţul începe de la 333 de euro/persoană cu toate serviciile şi taxele incluse. Cei care vor achiziţiona pachete turistice în perioada ianuarie – martie 2018 vor beneficia de o reducere de până la 40%. De remarcat că, în acest an, Prestige Tours Internațional va lansa un ybor charter pe ruta Bucureşti – Iordania.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj apreciază că Antalya este destinaţia de vacanţă favorită a celor care călătoresc de pe Aeroportul Internaţional Cluj, pe această rută fiind înregistrat, în 2017, un trafic de 39.130 pasageri, care reprezintă 47,5% din traficul total pe destinaţiile charter.

Principala prioritate pentru 2018 este extinderea pistei Aeroportului

Conducrea Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj consideră că anul 2017 s-a încheiat cu rezultate excepţionale din punct de vedere al traficului total de pasageri, al traficului pe zboruri charter turistice, dar şi al beneficiilor financiare.

“Am finalizat anul 2017 cu un trafic total de 2,69 milioane de pasageri, în creştere cu aproape 50% faţă de 2016. Avem creştere importantă şi la numărul de mişcări, de 32%, dar şi la marfă, de 39%. Pe zborurile charter turistice am avut un trafic 82.695 de pasageri, în creştere cu aproape 15.000 de pasageri faţă de 2016 (majorarea este de 22%), când s-a înregistrat un trafic de 67.795 pasageri. În vara anului trecut, au fost operate zboruri către 10 destinaţii de vacanţă din trei ţări – Turcia, Grecia şi Egipt -, prin 10 companii aeriene, iar noutatea sezonului a fost lansarea zborurilor charter spre Salonic (Grecia) şi Hurghada (Egipt). Top 5 destinaţii charter turistice a fost Antalya, Heraklion, Hurghada, Corfu şi Rhodos”, a declarat David Ciceo.

În 2017 a fost finalizată extinderea parcării pentru aeronave cu trei locuri, pe o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, iar în prezent se construiesc încă 3 locuri de parcare. Prioritatea pentru acest an a conducerii aeroportului este modernizarea infrastructurii, în vederea atingerii pragului de 7 milioane de pasageri, estimată pentru anul 2032. Obiectivele vizează construirea unei căi de rulare cu pista, a unui terminal nou şi, mai ales, extinderea pistei aeroportului, pentru care este necesară devierea alibiei Someşului, lucrare care a început deja.

V. DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie