Workshop: Consultant sau fermier? Programe pentru tinerii fermieri în cadrul noului PNDR

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca găzduieşte sîmbătă, 9 mai, dezbaterea „Consultant sau fermier? Programe pentru tinerii fermieri în cadrul noului PNDR”, organizată de Radio France International.

Evenimentul se va desfăşura de la ora 10:00, în Amfiteatrul Bleumarin din Institutul de Ştiinţele Vieţii, în contextul Sigla-USAMVorganizării celui mai mare concurs profesional-ştiinţific al studenţilor agronomi, Agronomiada 2015, la USAMV Cluj-Napoca.

La manifestare sînt aşteptaţi peste 200 de studenţi din Consorţiul Universităţilor de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din ţară, din centrele universitare Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Universitatea din Craiova.

Temele dezbaterilor cu viitorii specialişti în agricultură vor fi despre noua Politică Agricolă Comună şi despre aşteptările pe care le au de la Comisia Europeană şi Ministerul Agriculturii. Invitaţii ai acestui eveniment sînt: Gabriel Gherghescu, realizator Viaţa Satului, TVR, Ovidiu Nahoi, jurnalist, şi Mariana Maier, director al Oficiului Judeţean pentru Finaţarea Investiţiilor Rurale (OFIR) Cluj-Napoca.

În programul evenimentului se înscrie şi un atelier-dezbatere, cu titlul „Lipsa specialiştilor în realizarea proiectelor reprezintă o reală problemă. Pot deveni studenţii de azi specialiştii de mîine?”, moderat de Cătălin Lenţa, realizatorul emisiunii Rural, la RFI România.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie