Volumul „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, prezentat la UBB

Volumul „Despre cultura de ieri și românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, realizat de Narcis Dorin Ion, va fi prezentat la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment organizat de Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai.

Volumul cuprinde o serie de convorbiri purtate pe parcursul anului 2015, la Academia Română, cu academicianul Răzvan Theodorescu, constituind o adevărată biografie a reputatului istoric și om politic.

Istoricul Narcis Dorin Ion a fost director al Direcției Muzee, Colecții, Arte Vizuale din Ministerul Culturii și Cultelor (2002-2003) și director general al Muzeului Național Bran (2003-2016), iar din aprilie 2016 este director general al Muzeului Național Peleș din Sinaia.

Evenimentul se va desfășura joi, 19 octombrie, de la ora 12:00, în Sala Club a Universității Babeș-Bolyai (str. Emm. de Martonne, nr.1), cu participarea acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. dr. Răzvan Theodorescu, acad. dr. Marius Porumb, a autorului, dr. Narcis Dorin Ion și a reprezentantului editurii, Ovidiu Enculescu.

M. T.

Articole din aceeasi categorie