Vizitatori mulţi la Centrul de Informare Turistică Gherla

Ne găsim în plin sezon estival, când municipiul  Gherla se bucură de mulţi vizitatori. Zilele trecute, cu ocazia marii sărbători a armenilor din localitate, oraşul a avut parte de mulţi oaspeţi străini. Majoritatea au venit din Germania şi Ungaria, iar primul loc unde au călcat a fost Centrul de Informare Turistică din Piaţa Libertăţii.

Aici, vizitatorilor le este prezentat un filmuleţ despre istoria urbei de pe Someş, dar şi imagini cu cu Catedrala Armenească, Muzeul de Istorie, Casa Lászlóffy ş.a. Totodată, vizitatorii pot procura broşuri, hărţi, ghiduri şi pliante cu obiectivele culturale şi religioase ale municipiului.

Tot la Centrul de Informare Turistică Gherla s-a prelungit expoziţia foto cu lucrări ale membrilor Clubului Foto din localitate, până la 14 iulie. Expun artiştii fotografi: Ioan Moldovan, Capră Claudiu, Gheorghe Mişca, Ovidiu Nagy, Marius Petric, Adrian Belbe şi Gabriel Galgoczy. Expoziţia este deschisă de luni până vineri, între orele 9:00-15:00.

În acest an, Centrul de Informare Turistică Gherla a găzduit nu mai puţin de 12 manifestări artistice, expoziţii, prezentări de carte şi proiecţii de filme documentare. Un adevărat centru cultural în centrul oraşului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie