Vizita Papei în România, la final

Papa Francisc a afirmat duminică, după cele trei zile petrecute în România, că pleacă „îmbogăţit”, deoarece va lua cu el locuri, momente şi, mai ales, chipuri ale celor pe care i-a întâlnit, informează AGERPRES.

„Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!”, a spus Suveranul Pontif, la Blaj.

Timp de trei zile, sute de mii de oameni au participat la evenimentele publice organizate în Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj, de multe ori înfruntând cu stoicism vremea nu tocmai prielnică.

Curcubeu pe cerul Sibiului, la plecarea Papei din România

Peste 2.000 de oameni au aplaudat şi au strigat, duminică, „Vivat Papa! Vivat Iohannis!”, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, de unde a plecat spre Vatican Papa Francisc, care a efectuat o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile în România, informează AGERPRES.

Înaintea sosirii Suveranului Pontif, la Sibiu a plouat torenţial. În momentul în care Papa Francisc a păşit pe covorul roşu de pe pista aeroportului, a încetat să plouă şi a apărut un curcubeu pe cer.

Sfântul Părinte a fost însoţit spre aeronavă de preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, dar şi de autorităţile locale. Dansatori de la ansamblul profesionist „Junii Sibiului” l-au salutat pe Papa Francisc.

Suveranul Pontif a plecat spre Roma cu o aeronavă TAROM.

Articole din aceeasi categorie