Vitezomani pe autostrada A3 Turda-Borș

Douăzeci de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați săptămâna trecută de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cele mai mari viteze înregistrate au fost de 197 km/h, pe autostrada A3 Turda-Borș.

Potrivit IGPR, pe autostrada A3, pe tronsonul Turda-Borș au fost depistați 19 conducători auto care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 166 și 197 km/h, iar un conducător auto a fost înregistrat de polițiști circulând cu viteza de 185 km/h pe Autostrada A1 București-Pitești. Vitezele maxime au fost înregistrate pe autostrada A3, pe tronsonul Turda-Borș, respectiv un bărbat de 34 de ani, din Zărnești, județul Brașov și un bărbat, de 31 de ani, din Târnăveni, județul Mureș, care circulau cu 197 km/h. Tot pe A3 Turda-Borș a fost depistat și un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Viișoara, care deținea permisul de conducere de mai puțin de 1 an și conducea cu viteza de 166 km/h.

Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 și 2.900 de lei. Ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

„Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere. Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 și 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile” – atenționează Poliția Română.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie