Viteză, alcool, neatenție și… accidente

Cinci accidente rutiere – zece persoane rănite, o persoană decedată și trei vehicule avariate. S-au întâmplat în vacanța de Crăciun, din cauza neatenției, a grabei, a alcoolului.

Potrivit IPJ Cluj, sâmbătă, 23 decembrie, în jurul orei 11:00, în municipiul Cluj- Napoca, o femeie în vârstă de 83 ani s-a angajat in traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nemarcat și fără să se asigure, fiind surprinsă și accidentată grav de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 ani, din Câmpulung Moldovenesc.

În aceeași zi, în jurul orei 15:00, un bărbat în vârstă de 32 ani, din Apahida, în timp ce conducea autovehiculul în localitatea Jucu de Mijloc, către DN 1C,  ajungând la pasajul de cale ferată dublă, prevăzută cu indicator ”Trecere la nivel cu calea ferată dublă fără bariere, neprevăzută cu semnale luminoase de avertizare a apropierii trenului”, nu a oprit și nu s-a asigurat regulamentar, pătrunzând pe primul fir de cale ferată pe direcția Cluj-Napoca spre Gherla, moment în care a fost surprins și lovit  de  tren. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto.

Tot sâmbătă, în jurul orei 18:00, un bărbat în vârstă de 33 ani, din Valea Drăganului, în timp ce conducea autoturismul pe  DN1 E60, pe raza  comunei Poieni, în afara localității, din direcţia Cluj-Napoca spre Oradea, a părăsit partea carosabilă, intrând cu autoturismul în șanțul din partea dreaptă a sensului de mers. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unei femei în vârstă de 28 ani, din Valea Drăganului, pasageră în autoturism.

Și tot sâmbătă, în jurul orei 21:00, un bărbat în vârstă de 43 ani, din Poieni, în timp ce conducea autovehiculul pe DN1 E60, în afara localităţii, din direcţia Cluj-Napoca spre Oradea, din cauza faptului că se afla sub influența băuturilor alcoolice, a ieșit în afara părții carosabile, în partea dreaptă a sensului său de mers. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a bărbatului.

În prima zi de Crăciun, luni, 25 decembrie, în jurul orei 13:20, pe Calea Baciului din municipiul Cluj-Napoca s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor șase, fiind implicate trei autovehicule.

„Din primele verificări s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 21 ani, din localitatea Baciu, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Baciului, dinspre loc. Baciu către str. Corneliu Coposu, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare, a intrat în derapaj, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus din direcție opusă de către un bărbat în vârstă de 48 ani, din municipiul Cluj-Napoca, după care autoturismul care circula regulamentar a fost proiectat în poarta de acces a unui imobil. De asemenea, autoturismul condus de tânăr a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din direcție opusă de către un bărbat în vârstă de 33 ani, din municipiul Zalău” – informează IPJ Cluj.

Accidentul s-a soldat cu decesul pasagerei din autoturismul proiectat in poarta imobilului, o femeie în vârstă de 48 de ani, rănirea gravă a conducătorului auto care a provocat accidentul, cât și rănirea ușoară a pasagerei din autoturismul condus de bărbatul în vârstă de 21 de ani. Din accident a rezultat şi rănirea uşoară a altor 4 persoane (doi conducători auto şi 2 pasageri în autoturismele implicate), precum şi avarierea a trei autovehicule și a gardului unui imobil, valoarea aproximativă a prejudiciului fiind de 23.500 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie