Viitoarele speranţe s-au întrecut în prima competiţie a primăverii la Jucu

Amânată o săptămână din cauza zăpezii târzii şi a timpului nefavorabil de la sfârşitul lui aprilie, prima ediţie a ,,Cupei Speranţa” s-a desfăşurat, joi şi vineri, pe baza sportivă, aflată momentan în construcţie, din Jucu de Sus.

Debutul acestei reuşite competiţii a fotbalului juvenil, a fost precedat de înfiinţarea unui Centru de copii şi juniori în aria comunei Jucu, prin colaborarea fructuoasă dintre Academia de fotbal ,,Napoca”, avându-l ca administrator pe Dan Mugurel şi Primăria Jucu, manageriată de ing. Valentin Dorel Pojar.

Primul proiect al acestui drum început în luna aprilie 2017, a fost concretizat prin organizarea acestui turneu de fotbal la care au fost prezente 29 de formaţii de copii născuţi între anii 2008 – 2010, cei aproape 350 de competitori fiind repartizaţi să se întreacă în trei grupe, repartizaţi pe criteriul  anilor de naştere.

La această întrecere care a avut ca scop promovarea sportului rege în rândul celor mici şi celor mari de la Jucu, au fost invitate centre de copii din Regiunea de dezvoltare Nord – Vest, mai concret din Cluj – Napoca, Floreşti, Gherla, Cîmpia Turzii, Zalău, Bistriţa, Tg. Mureş, Reghin, Satu Mare şi Jucu.

Dreptunghiul de fotbal al bazei sportive Jucu de Sus a fost marcat în trei mini –terenuri  pentru care primăria a achiziţionat zece porţi de mici dimensiuni, ce vor fi folosite şi în ediţiile viitoare, a asigurat arbitrajul şi întreaga recuzită cerută de o aşa competiţie importantă şi prin faptul că a avut şi un profund caracter umanitar, datorită faptului că donaţiile venite din partea echipelor participante, contribuţia companiilor din cadrul Parcului Tetarom Jucu şi donaţiile altor societăţi şi oameni de bine merg la tânăra Silvia, din satul component comunei, Gădălin, care suferă de boala Lyme, în urma unei muşcături de căpuşe în anul 2010.

Spectacolul fotbalistic a fost pe măsura aşteptărilor, coloritul echipamentelor sportive, ambiţia generată de dorinţa victoriei, plânsetele micuţilor când pierdeau controlul balonului sau al unor uşoare şi inevitabile faulturi de joc, au dat un plus de farmec întrecerilor. Ba, chiar mai mult, unii prichindei îşi perfecţionează de acum arta driblingului şi a şuturilor pe spaţiul porţii, semn că investiţia în aceste adevărate mlădiţe va genera speranţe pentru reuşita seniorilor de mâine.

Organizatorii competiţiei, în care implicarea primarului Valentin Dorel Pojar a fost determinantă, dar şi suportul tehnic venit din partea Academiei de fotbal Napoca, au oferit condiţii de mare ambianţă şi confort sportiv tuturor participanţilor. Pentru frumuseţea spectacolelor de pe iarba crudă a gazonului, micii fotbalişti au fost răsplătiţi cu medalii şi diplome, iar cei care au urcat pe podium, adică primele trei locurilor, au primit şi  Cupele primei ediţii, înmânate de primarul Valentin Dorel Pojar şi antrenorul divizionarei C – Unirea Jucu, Adrian Enci.

La grupa 2010 primul loc a revenit micilor competitori ai formaţiei Best Kids – Reghin, locul doi Luceafărul Cluj şi trei Academia Luceafărul.

Grupa 2009 a fost câştigată de CFR 1907 Cluj, urmată de Transilvania Bistriţa şi Luceafărul Cluj, în timp ce la Grupa 2008 s-a impus detaşat Luceafărul Cluj, formaţie care nu a primit niciun gol, în schimb a marcat 17. Transilvania Bistriţa obţine locul secund şi la această grupă, iar Academia Napoca se mulţumeşte cu locul trei şi buna reuşită a turneului.

Pentru ediţia 2018, condiţiile desfăşurării acestui turneu al tinerelor speranţe va fi de… cinci stele, ne asigură primarul Valentin Pojar, datorită lucrărilor de finalizare a investiţiei acestei baze sportive, pentru care a fost alocată suma de 1.000.000 lei din bugetul comunei.

Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie