Veteranul gherlean Vasile Moldovan, din nou pe podium

Sportul şi mişcarea nu au limită de vârstă, asta am constatat de mai multe ori. Experienţa marilor sportivi ne spune că pentru menţinerea sănătăţii şi a condiţiei fizice, pe lângă o viaţă ordonată şi cumpătată este nevoie şi de mişcare.

Exemplu concret avem în persoana veteranului Vasile Moldovan din satul Pădureni (Ţop), comuna Mintiu Gherlii. La vârsta de 83 de ani, domnia sa participă cu regularitate la toate competiţiile de cros organizate pentru oamenii cu plete albe. Aşa s-a întâmplat şi în weekendul trecut, când la Baia Mare a avut loc Crosul Castanelor, ediţia a XXXII-a, şi unde a fost prezent şi pensionarul Vasile Moldovan, fost component, în anii ´60, al secţiei de atletism a clubului bucureştean Progresul.

Reprezentantul sportului someşan s-a clasat pe locul II în proba de o mie de metri, o performanţă excelentă pentru această vârstă. La competiţia desfăşurată în Parcul Regina, din vecinătatea stadionului Dealul Florilor, au participat peste 200 de veterani, cel mai vârstnic fiind Traian Petcu, care în curând împlineşte 94(!) de ani.

Vasile Moldovan a bifat, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de a 30-a prezenţă la Crosul Castanelor, cea mai mare întrecere atletică dedicată veteranilor. El a fost premiat cu o frumoasă cupă şi o diplomă. Să nu uităm că Vasile Moldovan este Cetăţean de Onoare al comunei Mintiu Gherlii, titlu oferit vara trecută de primarul Dumitru Oltean, el însuşi un pasionat al educaţiei fizice şi sportului.

Unde este preocupare, acolo şi rezultatele se văd, indiferent de vârstă!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie