Veste bună pentru gherleni

Anul 2018 a debutat sub semnul noutăţilor în municipiul Gherla. Mai ales în privinţa investiţiilor gospodăreşti avem veşti bune, îndeosebi pentru oamenii suferinzi de reumatism.

După multe promisiuni şi amânări, în sfârşit, prin grija Primăriei au început lucrările de modernizare a drumului ce duce spre locul de agrement „Sărătura”, unde se găseşte renumitul nămol pentru tratarea reumatismului. După specialişti, valoarea terapeutică a nămolului de  aici concurează cu cel de la Techirghiol. Până acum, din cauza drumului impracticabil, gherlenii au evitat vizitarea lacului cu apă sărată de pe dealul „Brădet”, dar odată cu lucrările de reabilitare a carosabilului vor avea acces favorabil spre acest loc, denumit „Sărătura”. Înainte de 1989 în acel spaţiu au fost amenajate cabine , duşuri şi anexe sociale, dar între timp ele au fost distruse şi locaţia pur şi simplu a fost părăsită de gospodari. Efectiv, era a nimănui! În prezent lucrările se află în mâini bune, și cum se face timp frumos (zilele trecute chiar că a fost!), muncitorii firmei care a câştigat licitaţia continuă investiţia demarată.

Există posibilitatea ca, începând cu această vară, gherlenii (dar şi oaspeţi din Cluj-Napoca sau Dej, care în anii trecuţi îşi tratau acolo bolile reumatismale) să aibă parte de un drum bun şi condiţii civilizate de deplasare la „Sărătură”. Să nu uităm că anul trecut şi Primăria comunei Fizeşu Gherlii a amenajat drumul ce duce de la Nicula spre lacul de pe vârful dealului. Poate, cineva va moderniza şi dotările de pe marginea lacului!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie