Vară fierbinte în comuna Geaca

Ne referim, aici, nu numai temperaturile mari, ci şi  volumul  mare de lucrări edilitar-gospodăreşti pe raza celor șase sate de pe raza comunei Geaca, unde în această perioadă se derulează mai multe proiecte de interes edilitar.

Cele mai importante lucrări sunt modernizările de drumuri.  Sunt drumuri comunale, care necesită reabilitarea carosabilului. Unele porţiuni au fost deja finalizate. După cum ne-a declarat primarul comunei, ing. Ioan Miron, numai în această vară se vor asfalta 6 kilometri de drumuri comunale. Drumul  dintre localităţile Geaca şi  Lacu a fost deja asfaltat, spre satisfacţia locuitorilor satului Lacu, care aşteaptă cam de mult acest lucru.

Trecând pe Câmpie, am văzut că şi în satul Sucutard au fost reabilitate unele străzi laterale. Acolo, în ultimii ani au fost modernizate Căminul cultural, clădirea şcolii şi cabinetul  medical. În curând, apa din sursa Gilău va fi  introdusă în satele Puini şi Legii, unde în prezent gospodăriile au apă potabilă numai în fântânile proprii. Prin grija edililor, în viitor şi  în aceste localităţi rurale va fi apă pe conducte, ca la oraş. Totodată, va fi prelungită şi reţeaua de canalizare, dar acesta este un proiect de perspectivă. Până atunci vor mai fi asfaltate alte drumuri comunale şi străzi laterale, după cum se pune un mare accent şi  pe reparaţia drumurilor de hotar.

Primăria comunei Geaca are planuri mari şi în domeniul social. Se va construi un nou cabinet medical, iar pentru copii se preconizează înfiinţarea unui teren de joacă și distracţie.

Ca o noutate: după mai mulţi ani de pauză, la Geaca a fost organizată Ziua Comunei, cu participarea unor grupuri folclorice şi interpreţi de muzică populară, iar în satul Chiriş a avut loc resfinţirea Bisericii Ortodoxe. Evenimente importante în viaţa cotidiană a locuitorilor aşezării de pe marginea lacurilor piscicole de pe Câmpie.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *