Programul „Gusturi Româneşti”, prezentat la conferinţa PRIA Agriculture

La conferința PRIA Agriculture, care va avea loc la Cluj-Napoca, în 14 iunie, la Grand Hotel Napoca, sala Viena, începând cu ora 9,30, va fi prezentat programul „Gusturi româneşti” susţinut de lanţul Mega Image.

În cadrul evenimentului PriaAgriculture va fi prezent lanțul Mega Image, cu proiectul “Gusturi Româneşti”, care continuă, pentru al șaselea a an consecutiv, programul “Gusturi Românești de la gospodari”, prin care aduce în toate magazinele legume cultivate sustenabil. În cadrul programului, echipe de specialişti sunt alături de agricultori din momentul pregătirii culturii, în timpul cultivării și până în etapa de cules. Cei 98 de producători integraţi în program furnizează zilnic magazinelor Mega Image şase sortimente de legume, verificate pas cu pas, de la seminţe până la raft: roşii, ardei gras, salată verde, castraveţi cornişon, ardei kapia şi vinete.

In urma cu cinci ani, Mega Image a hotărât ca este necesar sa avem o noua abordare a relației cu producatorii locali de legume, având in vedere ca ne doream sa putem oferi constant clienților noștri, legume locale, gustoase și nu in ultimul rând sănătoase. Aceasta noua abordare a presupus o implicarea activa a MI pe tot procesul de producție, de la programare cultura, pana la livrare. (…) Am început cu 18 legumicultori care gestionau peste 15 ha de solarii iar acum numarul lor a crescut la 121 si acestia detin in total peste 100 ha de solarii sau sere” a declarat Diana DobreCategory Group Manager Legume Fructe, Mega Image.

Organizată de PRIAEvents, conferinţa PRIA Agriculture și PRIA Gala Fermierilor Români din Transilvania reprezintă o platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. În cadrul conferinței vor fi discutate subiecte importante pentru fermieri și pentru agricultura României, inclusiv despre competitivitatea și sustenabilitatea agriculturii în Uniunea Europeană, acordarea de plăți directe fermierilor, finanțarea programelor dezvoltare a zonelor rurale din Uniune, politica agricolă comună (PAC), precum şi despre modalitatea de poziţionare a ţării noastre în noua PAC. Legea terenurilor agricole și absorbția fondurilor europene sunt, de asemenea, unele dintre subiectele care vor fi abordate.

În cadrul venimentului vor fi recunoscute eforturile și contribuția fermierilor şi cercetătorilor români care au investit muncă, resurse și experiență de-a lungul timpului, contribuind la dezvoltarea agriculturii României. La eveniment şi-aconfirmat participarea Valeriu Tabără, președintele ASAS, fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

PRIA Agriculture va reuni 200 participanți – fermieri, asociații, clustere, cooperative și reprezentanți ai autorităților centrale si locale, companii care activează in agricultură și în domenii conexe.

Lectorii invitați sunt Emil Boc – primarul municipiului Cluj-Napoca, Vakar Istvan – vicepreședintele Consiliul Județean Cluj, Valeriu Tabără președintele ASAS, fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Sorin Ciplea – vicepreședintele Cooperativei Agricole Lunca Someşului Mic, Floricel Dima subsecretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Felix Arion manager general, Agro Transilvania Cluster, Emil Turdean – fondator SC AGRO Turdean Impex, Nicolae Tritean – director, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Turda, Adrian Zahariadirector executiv, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Cluj şi Ştefan Dimitriu – președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj.

Detalii despre agenda evenimentului PRIA Agriculture şi modalități de înscriere pentru participare sunt disponibile la adresa https://priaevents.ro/pria-agriculture-cluj-napoca-2018/

V.D.

Articole din aceeasi categorie