Valentin Cuibus: Au reînceput lucrările la noul sediu al Inspectoratului Școlar

Lucrările la noul sediu al Inspectoratului Școlar Județean Cluj au fost, în sfârșit reluate, după o perioadă de stagnare de aproape un an.

„Săptămâna trecută au reînceput lucrările la noul sediu al Inspectoratului Școlar. Au fost zece luni de licitație, de constestații – din decembrie anul trecut! -, dar se pare că, de data asta, firma care a câștigat licitația este o firmă serioasă și avem toate șansele (desigur, în funcție de alocările bugetare) să putem finaliza lucrările într-o perioadă decentă (dacă, după nouă ani de când a început această construcție mai putem vorbi de o perioadă decentă de timp) – a declarat, pentru Făclia, inspectorul școlar general Valentin Cuibus.

În opinia sa, „dacă lucrurile vor merge bine și vor fi alocate și sumele necesare”, lucrările la noul sediu al inspectoratului școlar, realizate până acum în proporție de 67%, vor putea fi finalizate până în primăvara anului viitor, iar lucrările la sediul Clubului Sportiv „Viitorul”, la care abia a fost construită fundația, până la sfîrșitul lui 2018.

Potrivit declarației lui Valentin Cuibus, suma necesară pentru finalizarea lucrărilor este de circa 18 milioane de lei.

Lucrările la sediul IȘJ și la Clubul Sportiv „Viitorul” au fost sistate în 2016, deoarece, după cum declara Cuibus într-un interviu pentru Făclia, „constructorul n-a fost în stare sau n-a vrut să-şi facă treaba”, contractul a fost reziliat şi, de altfel, firma a şi intrat în faliment, Inspectoratul Școlar pierzând circa 7-8 milioane de lei, pentru acest proiect.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

One Response to Valentin Cuibus: Au reînceput lucrările la noul sediu al Inspectoratului Școlar

  1. Ioandecj

    cine a ales firma care nu si a facut treaba?dupa ce criterii?macar o mustrare mica a primit persoana respectiva?paguba din banii cui se plateste?