USAMV participă la Zilele Clujului cu cai campioni, șerpi, albine și… iarturi

USAMV Cluj-Napoca și-a anunțat participarea la Zilele Clujului 2018, între 17-20 mai, cu o serie de activități în care sunt implicați cai campioni, șerpi, tarantule, scorpioni, albine și viermi de mătase.

Printr-un parteneriat al Facultății de Zootehnie cu CS Universitatea Cluj, patru cai campioni la sărituri de obstacole, cu vârste între 10-15 ani, din rasele Cal de sport românesc, Selle Francais sau Lipițan, vor participa la marea paradă din 19 mai. Caii vor fi echipați oficial și vor conduși de călăreții lor de la concursurile naționale și internaționale (coordonator Tudor Ciplea – antrenor, arbitru și masterand al Facultății de Zootehnie).

De asemeni, în Parcul Central, George Enacrachi, student în anul IV la Facultatea de Medicină Veterinară, va prezenta publicului, în 20 mai, între orele 11:00 – 15:00, o parte din colecția sa de reptile – șarpe boa, piton, tarantule sau scorpioni – și va oferi informații despre creșterea acestora și pasiunea pe care o are încă de la 13 ani. Doritorii vor putea să se fotografieze cu aceste animale exotice, sub supravegherea lui George.

Tot acolo, și tot în 20 mai, între orele 10:00 – 12:00, în spațiul repartizat USAMV Cluj-Napoca va exista o prezentare de viermi de mătase și gogoși, dar și o expoziție interesantă de albine într-un stup de observație – „Insecte utile în biomonitorizarea mediului. Apicultură urbană”.

La Zilele Clujului, USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă și pe strada Kogălniceanu, în zona meșterilor populari, unde va vinde noul produs sub brandul „Gourmeticus Academicum” – iaurtul din lapte de vacă. Standul universității va fi ușor de recunoscut, pentru că specialiștii de la Facultatea de Horticultură vor împodobi unul dintre copacii existenți pe stradă cu ghivece cu flori.

Zilele Clujului 2018 (17 – 20 mai) însumează peste 100 de evenimente, în peste 30 de locuri din oraș.

M. T.

Articole din aceeasi categorie