USAMV Cluj-Napoca – locul 9, la nivel naţional, în Clasamentul 2017 al Scimago Institutions Rankings

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca se situează pe locul nouă, la nivel naţional, şi pe locul 628, la nivel global, în Clasamentul 2017 al Scimago Institutions Rankings.

Clasamentul cuprinde instituţii care au activităţi direct legate de cercetare şi foloseşte, pentru ierarhizare, un indicator compozit, care combină un set de variabile definitorii pentru trei domenii principale: cercetare, inovare şi impactul în societate. Platforma Scimago Institutions Rankings este gestionată de Scimago Lab, în colaborare cu Scopus.

Conform metodologiei SIR, în Clasament sunt incluse instituţiile care, în ultimul an al perioadei de analiză (2011-2015, pentru clasamentul 2017), figurează în baza de date Scopus cu cel puţin 100 de lucrări ştiinţifice.

În Clasamentul 2017 figurează un număr total de 5250 de instituţii din întreaga lume, cu activitate de cercetare, dintre care, din România, figurează 25 de instituţii (universităţi şi institute de cercetare). USAMV Cluj-Napoca este singura universitate de profil din ţară prezentă în acest clasament.

Articole din aceeasi categorie