USAMV Cluj-Napoca: Întîlnirea Consorţiului European Master Food Identity

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 12-15 martie, întîlnirea Consorţiului European Master Food Identity.

Potrivit lector dr. Cristina Bianca Pocol, şef Birou de Comunicare şi Relaţii Publice al USAMV, consorţiul reuneşte 14 experţi din 8 universităţi europene: Philippe Mongondry, Emira Mehinagic, Manuel Madieta – Groupe ESA (Franţa), Anne Taylor – Harper Adams University College (Marea Britanie), Olivier Beucherie – ISARA Lyon (Franţa), Gabriele Canali, Stefano Gonano – Universita Cattolica del Sacro Cuore (Italia), Annick Lebecque, Rafia Halawany-Darson VetAgro Sup (Franţa), Fernando Gonzalez Andres – Universidad de Leon (Spania), Beatriz Urbano Escuela Universitaria de Ingineria Agricole (Spania) şi Felix Arion, Diana Dumitraş, Mugurel Jitea – USAMV Cluj-Napoca. Activitatea consorţiului va fi monitorizată, în cadrul acestei întîlniri, de Ghislaine Craighs, ca reprezentant al Comisiei Europene.

Studenţii studiază în cadrul programului european de masterat „Food Identity” (ERASMUS MUNDUS) aspectele economice ale identităţii produselor alimentare – elementele de specificitate ale produselor locale, pornind de la modul de preparare, legătura cu teritorialitatea, analiza senzorială, dar şi aspecte legate de managementul, marketingul, economia şi politicile agricole ale produselor locale. Ca partener al acestui consorţiu, USAMVCluj-Napoca oferă timp de un semestru pregătire în domenii specifice economiei produselor alimentare pentru 25 de studenţi din 15 ţări de pe 5 continente: SUA, Brazilia, Mexic, Indonezia, Sri Lanka, Marea Britanie, Italia, Franţa, Grecia, Cehia, Ucraina, Macedonia, Lituania, Moldova şi România – precizează lector dr. Cristina Bianca Pocol, într-un comunicat remis presei.

M. T.

Articole din aceeasi categorie