USAMV: Căluțul Eston a fost operat cu succes

Căluțul Eston, pentru care Clinica de Ecvine din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a organizat, în luna decembrie, o strîngere de fonduri în cadrul unui bal caritabil, a fost operat cu success și a intrat deja în recuperare.

„Operația a decurs în condiții foarte bune, iar Eston se află deja în recuperare, care va dura circa 4 luni. Intervenția a avut loc la metatarsul piciorului drept posterior și a constat în îndepărtarea calusului exuberant și realinierea razelor osoase printr-o plăcuță cu șuruburi dintr-un aliaj special, destinat cailor. În timpul recuperării, Eston va face și procedee de fizioterapie, pentru refacerea musculaturii. El va rămâne în clinică și este considerat deja un membru al echipei noastre”, declară doctorul care a efectuat operația, Cristian Crecan, într-un comunicat al USAMV remis, miercuri, presei.

Căluțul Eston are cinci ani și este internat în clinică de doi ani, fiind preluat de la o asociație care nu a putut acoperi costurile procedurilor necesare pentru problemele lui medicale. El a mai fost supus la două operații, după diagnosticul de fractură de metatars, iar intervenția de acum a fost estimată la circa 2.000 de euro. La balul caritabil din decembrie 2018 s-au donat aproximativ 6.500 de lei.

Prin intermediul comunicatului, Clinica de Ecvine mulțumește tuturor donatorilor, „pentru că au contribuit la oferirea unei noi șanse la viață pentru Eston”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie