Următorul pumn către cine va fi îndreptat?

O mândrie avem şi noi românii, o dată la câţiva ani, şi atunci e îngropată în mizerie şi în false afirmaţii pentru ca politica românească să se spele pe mâini în cel mai urât mod posibil. Îmi provoacă o reală stare de scârbă, dezgust şi neputinţă când văd cum adevăraţii campoini sunt târâţi în lupta grotescă şi înverşunată a clasei politice. Cum poţi tu ca om/animal/partid/membru de partid sau ce îi fi să afirmi că oamenii au huiduit-o pe eroina ţării în momentul de faţă, Simona Halep? Să transformi un moment de asemenea anvergură într-o altă luptă împotriva propriului tău popor? Pentru că se presupune că voi, conducerea, sunteţi de partea poporului. Poporul care v-a votat, pe care l-aţi umilit şi care acum vă huiduie membrii. Da, voi sunteţi cei huiduiţi şi se vede în cel mai clar mod posibil de către o ţară întreagă.
Ceea ce este şi mai trist, este că de data aceasta nu aţi jignit un alt partid, un om politic sau poporul, aţi jignit singurul om care a adus un motiv de bucurie în ţara aceasta în ultimii ani! Aţi afirmat cu nonşalanţă ca ea a fost cea pe care românii au huiduit-o şi aţi întors întreg momentul în favoarea voastră, fără să observaţi penibilitatea şi absurditatea acestei afirmaţii, în contextul în care întreaga ţară a stat cu sufletul la gură, a plâns, a râs şi a aplaudat performanţa Simonei.
Stau şi mă întreb ce urmează? Fiecare moment de acest gen este considerat apogeul misoginităţii, am crezut cu tărie că după mitingul care a atins culmile absurdului, după mizeria lăsată în urmă şi la propriu şi la figurat, ceva mai grav nu se poate întâmpla. Cu actuala conducere se pare că nimic nu e prea mult sau prea grav, ne-au demonstrat prin această ultimă acţiune, care îngroapă şi ultimul strop de speranţă pentru revenirea la normal.
Următorul pumn către cine va fi îndreptat?
Iulia Lupşa

Articole din aceeasi categorie