Urmărit internațional, depistat de polițiștii clujeni și predat autorităților italiene

Un cetățean italian urmărit internațional, pentru executarea unei pedeapse de 16 ani de închisoare pentru infracțiuni de criminalitate organizată, a fost depistat de polițiștii clujeni, iar mai apoi predat autorităților italiene.

„La data de 22 septembrie, o escortă formată din polițiști italieni au preluat, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București – Otopeni, de la polițiști din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Poliției Române, un bărbat în vârstă de 66 de ani, cetățean italian, care era urmărit internațional. În cursul lunii mai a.c., față de acesta, autoritățile italiene au emis un mandat european de arestare, pentru infracțiuni de criminalitate organizată, fiind condamnat la o pedeapsă de 16 ani de închisoare” – informează IGPR.

Bărbatul în cauză a fost depistat, la data de 10 august a.c., de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și doi carabinieri din cadrul Grupului de Carabinieri Napoli, Italia, într-o locuință din Fizeșu Gherlii. Bărbatul a fost reținut și prezentat magistraților din cadrul Curții de Apel Cluj, care a dispus, la data de 4 august, predarea către autoritățile italiene. Sentința a rămas definitivă prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, din data de 6 septembrie.

D.S.F

Articole din aceeasi categorie