Unităţile şcolare din Gherla, pregătite pentru noul an de învăţământ

Peste tot pe unde am umblat zilele trecute, în unităţile de învăţământ mirosea a var şi vopsea. Echipele de lucru finisau ultimele lucrări, în vederea începerii noului an școlar.

În municipiul Gherla, Primăria a repartizat banii necesari reparaţiilor încă de la începutul anului, astfel, fiecare unitate şcolară putând să suporte cheltuielile de rigoare în perioada verii. Aşa s-a şi întîmplat. În cele patru licee, la Şcoala Gimnazială Nr.1 şi la cele cinci grădiniţe,  în perioada vacanţei de vară s-au executat toate lucrările de modernizare şi igienizare.

Cea mai mare investiţie s-a făcut în cadrul Liceului Teoretic „Petru Maior”, unde în ultimele săptămâni s-au schimbat toate geamurile (s-au montat geamuri termopan) la sălile de clasă şi în cele două laboratoare de informatică. Au fost puse la punct şi cele 40 de săli de clasă de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, iar la Liceul Tehnologic s-au zugrăvit sălile de clasă şi atelierele-şcoală.

Am luat legătura şi cu directoarea Şcolii Gimnaziale Nr.1, Liliana Pop, care chiar conducea lucrările de refacere a acoperişului, distrus pe anumite părţi de furtuna ce s-a abătut în oraşul Gherla duminică, 3 septembrie. Însă, prin grija Primăriei şi cu contribuţia pompierilor din localitate s-a refăcut mica defecţiune, iar cei peste 600 de elevi nu vor avea de suferit de pe urma acestei furtuni.

La Şcoala Gimnazială Nr.1 toată vara s-a lucrat la igienizarea celor 25 săli de clasă, fiind zugrăvite atât coridoarele, cât şi grupurile sociale. În viitor se va mansarda clădirea şi se va construi o sală de sport, un proiect mai vechi al administraţiei locale.

În încinta Liceului cu predare în limba maghiară  de pe strada Fermei a fost mai puţin de lucru, ţinând cont că unitatea a fost inaugurată toamna trecută, deci acolo totul este nou. Să nu uităm că tot la sfârşitul anului trecut, acolo s-a predat elevilor o modernă sală de sport, o investiţie importantă pentru învăţământul gherlean.

În ceea ce priveşte unităţile preşcolare, la grădiniţele „Căsuţa Fermecată”, „Arici Pogonici” şi „Veseliei” (ultimele, cu câte două locaţii), totul este pus la punct, fiind reamenajate şi extinse terenurile de joacă pentru copii. De asemenea, este asigurat şi transportul elevilor din cele trei sate componente ale municipiului Gherla – Hăşdate, Silivaş şi Băiţa – în şcolile oraşului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie