Unități clujene de învățământ preuniversitar – școli-ambasador ale Parlamentului European în România

Biroul de Informare al Parlamentului European din România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, cu sprijinul inspectorilor școlari pentru proiecte educaționale din inspectoratele școlare au  selectat câte două școli din județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Harghita, Mehedinți, Olt, Suceava și Vaslui și trei școli din București, care să participe la cea de a doua ediție a programului „Școli-ambasador ale Parlamentului European în România”. Județul Cluj a fost reprezentat în această competiție de Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță”, din Cluj-Napoca.

Programul educativ ,,Școli – ambasador ale Parlamentului European” – EPAS, dedicat elevilor din învățământul liceal de toate tipurile, a fost inițiat de Parlamentul European și se desfășoară, începând din 2017, în toate statele membre ale Uniunii Europene. Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințele despre Europa și despre democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor. Elevii și profesorii sunt familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Felicitări echipelor de proiect din unitățile clujene de învățământ preuniversitar care au adus în prim plan spiritul și valorile europene și care onorează învățământul clujean prin obținerea acestui titlu prestigios.

Articole din aceeasi categorie