Unde sunt vikingii de-altădată?

Nu trebuie să ne spună nimeni: dar atacul împotriva familiei este o evidenţă atât de clară, încât chiar credem că ea, familia, a devenit una din piedicile pentru a face din lumea asta o nebunie tehnologică, şi o schizofrenie biologică. Analişti de seamă avertizează asupra faptului că atacul este fără precedent în istorie. Familia nu numai că dă sens, dar şi structurează ţesutul social şi hrăneşte, prin pruncii săi, viitorul oricărui popor. Familia ridică în orice societate zidurile normalităţii şi ale firescului, ea este preocupată de viitor şi cultivă moralitatea.

Şi normalitatea, totodată.

Conducătorii din Vestul european au făcut paşi mici, dar siguri, în direcţia distrugerii familiei tradiţionale. Iar controlul ideologic subtil a fost arma care – iată – şi-a făcut efectele în timp. Rata divorţurilor a ajuns la aproape 70 la sută, clivajele modernităţii au ridicat bolile mintale ale copiilor la cote alarmante, iar falsele deziderate ale libertăţii omului au aruncat tot mai mulţi semeni în braţele „morţii albe”, creându-se, totodată, dependenţe tehnologice de îndoctrinare şi manipulare: televizorul, internetul, reţelele de socializare, pornografia, drogurile sintetice…

Dacă la noi se întâmplă lucrul acela fără precedent în istorie, în care se pune la îndoială şi se cere redefinirea familiei, iată că există în lumea asta locuri şi mai întunecate, unde demnitatea naţională a coborât la genunchiul broaştei, mândria de a fi un popor viguros s-a topit atunci, când barca vikingilor a atins ţărmul american. Acţiune a continuat până în zilele noastre şi pe lângă VOLVO; ABBA, H&M sau IKEA totul s-a ascuns în umbra noului Califat. „Suedia este ţara în care crucile creştine au fost ascunse pentru a nu deranja semilunile primite cu braţele deschise, este ţara a cărei capitală – Stockholm – are cartiere marginale islamizate, este ţara care transmite la TV slujbele religioase ale mahomedanilor, este ţara în care feministele europene şi-au pus hijab de bună voie, este ţara în care suedezii nu mai afirmă de mult că sunt suedezi, pentru a nu leza naţionalităţile conlocuitoare”.” Iar „Lumea” ne mai spune ceva: că tot aici s-a născut curentul care cere să se legifereze poligamia. De către o suedeză! Ca argument, educatoarea de 32 de ani spune că dacă e aşa în Maroc, Tunisia, Egipt şi Somalia, de ce să nu fie poligamie şi în Suedia? Ciudată atitudine. Spun asta pentru că, încă de prin anii ’70 ai secolului trecut, blondele cu picioare lungi veneau aici, la noi să… perpetueze naţia suedeză. Urmaşii vikingilor nefiind în stare să ţină o femeie, darămite patru, cum zice Coranul! Printre aberaţii, femeia susţine că ele ar trebui să aibă dreptul să-şi împartă soţul cu altele ( devenind, astfel, mai fericite), că şi copiii ar fi fericiţi să aibă mai multe mame…Şi-n finalul apoteotic; „aşa cum căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală, la fel ar trebui să fie şi poligamia”.

O,Woden! O, Thor!

Radu VIDA

Articole din aceeasi categorie