Unde merg românii în vacanţa de 1 Mai

Conform datelor furnizate de mai multe agenţii de turism, Litoralul Mării Negre, Delta Dunării şi Valea Prahovei rămân vedete şi de acest 1 mai, dar vin din urmă şi alte destinaţii, printre care Băile Felix, Mehedinţi, Covasna, Bucovina şi Maramureş.

Pe litoralul românesc, principala destinaţie către care se îndreaptă turiştii români în minivacanţa de 1 Mai, Mamaia şi Vama Veche sunt staţiunile preferate datorită multiplelor variante de distracţie. În Mamaia, de pildă, pe lângă cluburile care vor fi deschise în această perioadă, în intervalul 26 aprilie – 1 mai se desfăşoară Festivalul Sunwaves care atrage mulţi fani ai muzicii electronice. Preţul pentru o noapte de cazare în nordul litoralului porneşte de la 69 lei/persoană, la un hotel de două stele fără mic dejun.

Pe locul secund în topul destinaţiilor interne preferate se află Valea Prahovei – Predeal, Buşteni şi Sinaia fiind cele mai căutate staţiuni montane. La un hotel de patru stele din Predeal, o noapte de cazare în perioada menţionată costă 250 lei/camera, preţ care include şi mic dejun, acces la spa, un discount la procedurile de înfrumuseţare, parcare şi loc de joacă pentru copii. Un pachet de trei nopţi de cazare cu mic dejun şi o cină tradiţională la un hotel de trei stele din Buşteni costă 490 lei/camera.

Gradul de ocupare este de 75% în Azuga, 70% în Buşteni, Sinaia – 85%, Breaza – 60% şi Câmpina – 60%. Pentru 3 nopţi de cazare la un hotel de 3 stele turiştii vor achita 445 lei/persoană cu mic dejun inclus şi cină festivă. La o vilă de 3 stele preţul este de 523 lei/persoană pentru 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi cină barbeque cu foc de tabără, iar la un hotel de 4 stele oferta include 4 nopţi de cazare cu mic dejun inclus, primirea oaspeţilor cu produse tradiţionale şi cina cu barbeque la foc de tabără în data de 30 şi acces la SPA inclus cu 1.020 lei/persoană.

De asemenea, şi Delta Dunării va fi una dintre destinaţiile în vogă pentru români. În această perioadă Sulina găzduieşte şi Festivalul Scrumbiei, iar gradul de ocupare este deja de aproape 100%.

Trebuie remarcat şi că România a început să primească şi turişti străini de 1 Mai, din ţări precum Israel, Austria, Germania, Polonia, Marea Britanie şi Grecia.

Turcia – destinaţia preferată peste hotare

În topul destinaţiilor externe Grecia a fost înlocuită în preferinţe de Turcia. În acelaşi timp, Italia a rămas una dintre destinaţiile preferate de români, numai că anul acesta durata medie a sejurului a crescut de la 3 la 4 zile. Şi Bulgaria este o destinaţie preferată. În staţiunea Nisipurile de Aur, în perioada 28 aprilie – 1 mai, o noapte de cazare la un hotel de patru stele în regim all inclusive costă de la 24 euro/persoană. În Albena, o noapte de cazare costă de la 35 euro/persoană la un hotel de patru stele, iar în staţiunile Sunny Beach şi Constantin şi Elena, 30 euro/noapte.

De asemenea, la mare căutare sunt city break-urile şi circuitele prin Europa – în special în Roma, Stockholm, Atena, Paris sau Barcelona -, dar şi destinaţii precum Republica Moldova, pentru care se înregistrează o creştere a cererii, Maroc, Azore, Republica Dominicană, Cuba, Maldive, Thailanda, Cambodgia, Vietnam şi Madeira.

Articole din aceeasi categorie