Un veteran de 85 de ani din Mintiu Gherlii – argint la crosul „Gáll Lajos”

Pensionarul de 85 de ani din Pădureni (Ţop), comuna Mintiu Gherlii, Vasile Moldovan, nu se lasă:  pe zi ce trece… întinereşte, cel puţin la concursurile dedicate vârstei lui.

În weekendul trecut, venerabilul sportiv din comuna Mintiu Gherlii (să nu uităm, este Cetăţean de Onoare al comunei natale, distincţie acordată acum trei ani de primarul Dumitru Oltean) a participat la cea de a 28-a ediţie a Memorialului „Gáll Lajos”, organizat în municipiul Sfântu Gheorghe, unde au mai fost prezenţi 435 (!) de atleţi (de la copii până la veterani) din ţara noastră, Ungaria, Austria şi chiar şi din SUA. Este o competiţie tradiţională dedicată memoriei fostului atlet covăsnean, Gáll Lajos, pe care pensionarul Vasile Moldovan o onorează în fiecare an. De această dată el a concurat la categoria de vârstă 80-85 de ani şi  s-a clasat pe locul II, după parcurgerea traseului de un kilometru. Primul loc a revenit veteranului Ilie Ivanovici, din Găeşti (Argeş).

Următorul concurs la care va participa fostul atlet de performanţă (în anii ’60) al Clubului Progresul Bucureşti, Vasile Moldovan, va fi „Crosul Castanelor”, de la Baia Mare, unde în ultimii 20 de ani mereu s-a clasat pe podium. Exemplu de longevitate sportivă, dar şi de omenie, domnia sa fiind şi un bun creştin. Oricum, au pe cine urma tinerii de astăzi!

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie