Un pericol în minus pe strada Horea

• O clădire veche de peste 100 de ani, aflată în stare avansată de degradare, va fi reparată din banii municipalităţii •
Municipalitatea va reabilita blocul de pe strada Horea nr. 66. Aflat într-o stare avansată de degradare, imobilul face parte din „Programul multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare şi intervenţie asupra clădirilor situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric al oraşului Cluj-Napoca”. Imobilul are o suprafaţă totală desfăşurată de peste 2.581 de metri şi este compus din 29 de apartamente. Reabilitarea presupune tencuirea faţadelor, înlocuirea tuturor tâmplăriilor actualecu tâmplării corespunzătoare ca aspect şi proprietăţi termo-hidro-energetice – eventual simulare ca aspect cu cele iniţiale -, înlocuirea, în proporţie de 66% a şarpantei acoperişului, precum şi refacerea învelitorii din ţiglă. De asemenea, toate şipcile din răşinoase vor fi înlocuite, iar sistemul de colectare a apelor pluviale va fi refăcut. „Necesitatea şi oportunitatea promovării investiţiei rezultă din constatarea stadiului avansat de degradare a anvelopei clădirii, constatarea pericolului de desprindere a unor elemente constructive şi posibilitatea producerii unor accidente”, arată municipalitatea, în proiectul de hotărâre prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici privind reabilitarea clădirii.
Valoarea investiţiei, ce se ridică la peste 370.000 de euro, fără TVA, va fi suportată din bugetul local. Durata de execuţie a lucrărilor a fost estimată la 2 ani. Precizăm că imobilul a fost contruit în perioada 1900-1904, pe o suprafaţă de 792 de metri patraţi.
A.S.

Articole din aceeasi categorie