Un om de afaceri clujean rupe tăcerea

Daniel Metz, unul dintre cei mai importanţi jucători pe domeniul industriei IT din România a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că este ţinta unei acţiuni de ameninţare şi presiune psihică din partea fostului candidat pentru funcţia de primar la Cluj-Napoca la alegerile din 2016, Liviu Alexa, deţinător, printre altele, a unui site media şi a unei televiziuni locale. Daniel Metz, cunoscut şi pentru implicarea sa în susţinerea a numeroase proiecte culturale din Cluj-Napoca se arată revoltat de aceste practici, arătând că oamenii de afaceri, în special, dar şi comunitatea clujeană în general ar trebui să-i întoarcă spatele lui Alexa.
Omul de afaceri a spus că presiunile asupra sa au început după ce a luat în calcul să investească într-un proiect de radio.
„Sunt aici pentru că acum câteva luni, un grup de profesionişti m-a abordat pentru a-mi prezenta un proiect. Un proiect în care eu chiar cred, despre viitorul radioului şi televiziunii în internet. Ideea era să facem o platformă cu un App. Voiam inclusiv un parteneriat cu BBC-ul. Ideea era să oferim conţinut de calitate. (…) Oamenii m-au convins, le-am spus: mergeţi mai departe! A apărut recent oportunitatea să luăm licenţă radio pentru Cluj. M-au întrebat: „Aplicăm?” Am spus: „Da, aplicaţi”. Şi de atunci a început conflictul între mine şi Liviu Alexa, cu nişte reproşuri fantastice. M-a luat la rost, că ce caut eu în industria lui, că nici el nu se bagă în industria IT?!! Nu e normal să vină cineva la mine să mă ia la rost, cum îmi permit eu să investesc într-un astfel de proiect. Eu consider că e binevenită concurenţa, cred în diversitate, acesta e viitorul” – a mărturisit Daniel Metz.
Omul de afaceri a spus că după acest moment a simţit că este ţinta unei „agresiuni psihologice’’.
Totul a degenerat, au apărut tot felul de presiuni, de mesaje care au condus la o agresiune psihologică, cel puţin eu aşa am resimţit-o. E un lucru cu care nu pot să mă identific. Chiar nu am dorit să continui acest compromis toxic la care, recunosc, singur m-am supus’’, a spus Metz.
Antreprenorul a arătat că nu va accepta să meargă aşa mai departe şi că este hotărât ca toate detaliile privind presiunile care s-au făcut asupra lui să le ofere organelor de justiţie. „Eu le spun oamenilor că avem valori, cred în valori, nu se poate să acceptăm acest compromis toxic, să ştim că există asemenea publicaţii şi să le acceptăm. Comunitatea de afaceri, în primul rând, să-i întoarcă spatele. Eu sunt primul care îmi pun cenuşă în cap. Nu se poate ca azi să vorbesc cu tine şi mâine să vii să îmi dai cu toporul în cap. Eu am creat peste 2000 de locuri de muncă, am adus două miliarde în Cluj, nu accept să fiu tratat în felul acesta (…)”, a punctat Daniel Metz.
La rândul său, Liviu Alexa, susţine, într-un material postat pe site-ul de presă pe care-l gestionează că fără „să aibă vreo probă, Metz a aruncat cu insinuări, reuşind să creioneze un Liviu Alexa absolut gigantesc’’.
Alexa mai spune că, în ultimele zile, portalul său de presă şi televiziunea locală pe care o controlează au publicat o ştire care arată că Daniel Metz a preluat brandul Balul Operei pe persoană fizică, o dezvăluire că îşi face trust de presă şi o analiză pozitivă cum că Metz, alături de alţi 5 clujeni, ar putea fi oricând o soluţie pentru primărie. „Care e presiunea? Aaaa, că se scrie despre el. Am înţeles, asta e presiunea. Lecţia din seara asta e clară pentru toţi jurnaliştii: dacă scrieţi critic sau cu probe despre Metz, chiar şi pozitiv, e şantaj sau presiune’’, a precizat Alexa.
S.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Un om de afaceri clujean rupe tăcerea

  1. adrian

    imi pare rau de daniel ca se coboara la nivelul unui cioban ca alexa!