Un nou laborator de nanotehnologie, inaugurat la UBB

Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică din cadrul Universității Babeș-Bolyai a inaugurat miercuri, 28 noiembrie, un nou laborator didactic de nanotehnologie la sediul facultății (strada Arany János).

Laboratorul este dotat cu echipamente și instrumente precum: balanțe analitice, agitatoare magnetice cu control electronic al vitezei de agitare și al temperaturii pentru sinteza materialelor, băi de apă cu ultrasunete (pentru dispersarea nano-aditivilor; pH metru, băi de apă termostatată, compresor de mare putere pentru pistolul tip MasterJet marca Saint-Gobain. Valoarea acestor echipamente este de 25.000 de euro, dotarea fiind realizată de Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică, cu ajutorul finanțării obținute din partea fundației Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE) din Ungaria – informează UBB.

Noul laborator didactic va fi folosit de studenții masteranzi ai liniei române și maghiare.

„Este important să existe astfel de spații, unde studenții vor putea efectua, de la alfa la omega, în mod autonom, sintezele de materiale studiate, sub coordonarea profesorilor. În noul laborator toate mijloacele sunt asigurate ceea ce privește activitățile individuale sau de grup. Laboratorul va fi folosit, desigur, pentru activitățile de cercetare, având în vedere că programul de studii de master se leagă strâns de direcțiile de cercetare ale facultății”, a declarat, la inaugurare, prodecanul dr. Réka Barabás.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *